Forcall va tornant a la normalitat després del pas de l’Aplec dels Ports

Diumenge de vesprada es van registrat més de 40 litres que no van impedir fer la cloenda

El diumenge de vesprada es van registrat més de 40 litres al municipi de Forcall i les activitats a l’escenari Roca del Migdia s’han cancel·lat. Malgrat tot, “s’ha pogut improvisar un canvi d’ubicació i s’ha realitzat la cloenda en la qual Portell ha agafat el relleu per l’Aplec 2022“, segons recorden des de la comissió organitzadora en un comunicat.

Després de dos anys de preparatius “el 42é Aplec dels Ports s’ha convertit en una realitat. Ja forma part de la història aplequera de la comarca i, de ben segur, quedarà en la memòria de molts veïns i veïnes de la zona. Actuacions musicals, exposicions, xerrades i activitats per a xiquets, han omplert l’agenda d’un cap de setmana per al record a la comarca dels Ports”.

A causa de la pandèmia per COVID-19 la festa comarcal per excel·lència ha vist modificada la seua versió més moderna, “però ha retornat als orígens on la celebració era concorreguda només per gent de la comarca. L’aforament, limitat a 600 persones a la zona de concerts, ha estat molt complicat de gestionar, però ha prioritzat la gent que estima la comarca i li dona vida de manera continuada. Per això hem de mirar amb positivitat aquest Aplec i reivindicar que més que mai, s’ha tornat als orígens de l’Aplec dels Ports, a fer una ajuntada únicament comarcal per reivindicar les nostres mancances i celebrar que som una comarca unida i viva”.

El balanç des de l’organització és molt positiu perquè “tot el públic assistent ha anat donant bon feedback i perquè els esdeveniments han anat realitzant-se amb seguretat i tal com estaven previstos. L’únic contrapunt ha estat la pluja del diumenge de vesprada que ha fet anul·lar els concerts de Cesk Freixas i Zoo. L’actuació de Summer Ends i la cloenda s’han realitzat amb un canvi d’ubicació però això no ha impedit que el tancament de l’Aplec fos d’allò més rebel, divertit i emotiu. Les llàgrimes, les veus trencades i els forts i llargs aplaudiments del públic cap a l’organització han posat punt final a la feina de tants i tants mesos”.

Des de la comissió apunten que “ens agradaria recordar que la culminació de tot aquest treball no haguera sigut possible sense el suport de l’ajuntament i l’ajuda imprescindible dels voluntaris que, tot i saber que podia ser un risc participar, han apostat per nosaltres, han apostat per l’Aplec i sense cap mena de remuneració han volgut col·laborar amb nosaltres i en fer un Aplec segur. Ara serà el torn del municipi de Portell que amb la mateixa il·lusió, ganes i esforç amb què Forcall va agafar el relleu el 2019 a Herbers, faran girar la roda aplequera l’any que ve”

Directe