Diputació ret homenatge als bombers voluntaris

El Consorci Provincial disposa de cinc parcs de bombers voluntaris a Onda, Llucena, Atzeneta, Benassal i Morella

El president de la Diputació, José Martí, ha posat en valor hui el “excepcional treball” que realitzen durant els 12 mesos de l’any les bomberes i els bombers voluntaris que estan sota la coordinació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, “una labor en la qual ens mostren la seua aposta per la naturalesa i per la protecció del territori”.

Martí, acompanyat pel diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha presidit aquest matí a Llucena un acte d’homenatge a un col·lectiu que està integrat per quasi 100 persones, representats hui per alguns dels membres dels cinc parcs de bombers voluntaris distribuïts per la província.

El president de la Diputació, en la seua intervenció, ha recalcat que “aquest és un homenatge que volíem fer abans fins i tot de la pandèmia, perquè volem agrair-los la seua disposició per estar al costat dels nostres municipis, per a cuidar el territori, perquè precisament aquesta pandèmia que ens ha tocat viure ens ha fet tornes a la naturalesa i a fer-nos reflexionar sobre l’important que és cuidar aquest planeta perquè el gaudisquen també les noves generacions”.

Segons el president de la Diputació, “els voluntaris i les voluntàries ens han ensenyat a escoltar la naturalesa, i els animem a seguir amb aqueixa dedicació per a preservar una província que tots estimem”.

Cinc són els parcs de voluntaris que hi ha distribuïts per les diferents comarques de Castelló. De tots ells, el primer va veure la llum va ser el d’Espadà-Millars, amb seu a Onda, creat en 1990. Des de llavors s’han anat posant en marxa el dels Ports, amb seu a Morella, als quals van seguir el de l’Alcalatén, amb seu a Llucena; el de l’Alt Maestrat, situat a Benassal; i el del Maestrat-Alcalatén, en Atzeneta.

Campanya
d’incendis

Recordar d’altra banda el Consorci Provincial de Bombers, ha activat un dispositiu d’estiu contra incendis que es compon de 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris, per a fer front a qualsevol emergència que puga produir-se.

Es tracta d’una programació de recursos humans i materials en la qual estan implicats els quatre parcs de bombers professionals de la província, els cinc parcs de bombers voluntaris, 18 unitats de bombers forestals de la Generalitat assignades al Consorci Provincial, una unitat de maquinària i logística i una unitat de voluntaris de Protecció Civil de la pròpia Diputació Provincial, amb funcions preventives i de suport.

Directe