Ruth Sanz destaca el “ple absolut” al Festival de Teatre Clàssic de Peníscola

La jornada final de la XXIV edició del certamen ha comptat amb un homenatge a Vicente Pastor Luna

La XXIV edició del Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola ha arribat a la seua final hui dissabte després de tres setmanes d’intensa activitat corresposta pels plens absoluts del públic en les seues set funcions al pati d’armes del Castell. Una demostració de la fidelitat cap a una cita ben assentada en el calendari cultural de juliol.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha volgut transmetre el seu agraïment a totes les persones que durant les set nits -del 9 al 24 de juliol- han omplit el pati d’armes del Castell de Peníscola per a gaudir amb les respectives funcions. “Un esdeveniment que ha tornat a demostrar que la cultura és segura i ha permés gaudir d’un emplaçament màgic”. De manera molt similar s’ha manifestat l’equip de treball encapçalat per Carles Benlliure, que ha destaca la satisfacció que els ha transmés el públic en cadascuna de les funcions per la qualitat de les obres que han integrat aquesta XXIV edició.

L’última jornada ha resultat molt especial, ja que la sessió d’aquest dissabte a la nit ha inclòs l’anunciat homenatge a Vicente Pastor Luna, qui va ser el director del festival en els seus quinze primers anys. Un tribut per a una persona molt important en l’existència d’aquesta cita anual i que va morir uns mesos arrere. Un acte molt emotiu, amb projecció inclosa, en el qual han sigut presents la seua esposa, Gloria Remón, i els seus fills, Vicente i Sira Pastor. Els tres han estat acompanyats per la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, i el director de l’esdeveniment, Carles Benlliure.

Un tribut molt merescut a una persona que al llarg de la seua vida va treballar incansablement per la cultura i que ha fet possible, en gran part, que el Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola traga el cap ja al seu primer quart de segle, a celebrar en el 2022, i per al qual ja s’està treballant des de la Diputació de Castelló. La pròpia diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha apuntat que aquest homenatge “ve a ser el primer dels actes d’aqueixa XXV edició. Vicente Pastor va ser el seu creador i durant els primers quinze anys el va portar avant. Esperem que, com sempre ha ocorregut, la gent acudisca a aqueixa edició que resultarà molt especial”.

L’obra que ha tancat el cartell d’aquest 2021 és tot un clàssic, ‘L’àvar’, de Molière. Una obra recuperada per la companyia madrilenya Morboria Teatre, que va estrenar la seua primera versió en 2010 i ara l’ha tornada a recuperar amb motiu del 400 aniversari del naixement del dramaturg, poeta i actor francés Jean-Baptiste Poquelin, més conegut com Molière. Una representació entorn de l’ànsia de tindre més i més, en versió d’Eva del Palacio i Fernando Aguado, molt celebrada pel públic. La guinda a tres setmanes dominades per la comèdia, encara que amb la inclusió d’alguns drames que han tocat la fibra sensible dels assistents.

Directe