La Comunitat Valenciana tindrà immunitat de grup abans del 9 d’Octubre

Així ho ha assegurat el president Ximo Puig a Benassal

La Comunitat Valenciana tindrà immunitat de grup abans del 9 d’Octubre

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat en la clausura del Seminari de Govern – Estiu 2021, celebrat ahir i hui a la localitat de Benassal que la Comunitat Valenciana assolirà la immunització de grup abans del 9 d’Octubre, el que suposarà un punt d’inflexió en l’agenda del Consell: la superació de la pandèmia i la recuperació econòmica, social i emocional.

“Estos dos mesos que tenim per davant seran l’esprint final i la Generalitat està preparada per acabar el gran procés de vacunació que iniciarem el dia 27 de desembre de l’any passat”, ha assegurat el president, que ha recordat que en estos mesos hem vacunat a més de tres milions de valencians, dels quals dos milions i mig ja tenen la pauta completa.

Amb l’inici esta setmana de la vacunació al grup d’entre 20 i 29 anys, que es generalitzarà a partir de la setmana que ve, i la planificació que ultimen les conselleries de Sanitat i Educació per a vacunar als escolars majors dels 12 anys, “podem garantir ja que el 9 d’Octubre, el dia del nostre naixement com a poble, més del 70% de tots els valencians i valencianes majors de 12 anys estaran vacunats amb la pauta completa”, ha assegurat el cap del Consell.

El president, en tot cas, ha demanat la màxima prudència i corresponsabilitat mentre arriba eixe moment, amb el compliment de les mesures que s’han aplicat per evitar la propagació del virus en esta nova onada.

Puig ha assenyalat que amb l’actiu de la vacunació es podrà encarar el procés de recuperació econòmica, social i emocional. “Estem aconseguint superar de forma conjunta un gran repte amb gran esforç i sacrifici de tots els valencians i valencianes. Els valencians podem estar orgullosos de la tasca que hem fet”, ha dit el president.

Roda de premsa sobre les conclusions del Seminari de Govern – Estiu 2021

“Ara és el moment de d’aprofitar el moment històric que ens planteja la recuperació amb el suport dels fons europeus”, ha afirmat el cap del Consell, que ha assegurat que la Generalitat gestionarà amb agilitat i rapidesa el fons per ajudar les nostres empreses en el procés de modernització i digitalització, impulsant la transició energètica per garantir un entorn més sostenible i reforçar l’escut de l’estat del benestar amb la millora de pilars que la pandèmia han demostrat essencials: la sanitat, la educació i els serveis socials. “Tot amb l’objectiu de que ningú es quede arrere”, ha dit el president.

Per al president de la Generalitat, els pròxims mesos seran decisius per a la recuperació.”Esta setmana que ve se celebrarà una Conferència de Presidents, un encontre centrat en l’aplicació dels fons europeus, on la Comunitat Valenciana té molt a dir. Primer perquè hem demostrat durant tota la pandèmia la nostra capacitat d’adaptar-nos a circumstàncies adverses i canviants: Hem contractat metges i mestres, hem ajudat autònoms i empreses, hem estat al costat dels més vulnerables, i ho hem fet amb eficàcia i resultats”, ha assenyalat Puig.

Per la seua part, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha destacat que la celebració d’esta versió reduïda del Seminari de Govern reflexa que el Consell, a poc a poc, igual que el conjunt de la societat, va recuperant una normalitat que la pandèmia ha trasbalsat. “Des del principi d’esta crisi sanitària tots els esforços del Govern Valencià han anat dirigits a evitar que es convertira també en una crisi econòmica i social. Per això hem dedicat tots els esforços humans i econòmics possibles a desenvolupar una vacuna social de protecció de les persones i col·lectius més afectats per la pandèmia”, ha assegurat Oltra.

La vicepresidenta ha assegurat que “tot este treball, a més, no ha desviat al Consell de de l’acció de govern quotidiana, del compliment dels objectius que ens havíem marcat”. “Este és un govern que continua treballant, que ret comptes del que fa i que continua marcant-se objectius polítics i de gestió que fan avançar a la societat”, ha dit la vicepresidenta.

Directe