La Generalitat inverteix 12,9 milions d’euros en carreteres de l’interior de Castelló

Entre ells els 3,7 milions d'euros en el tram de la CV-12 entre Ares del Maestrat i Morella

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha realitzat, entre 2019 i el primer semestre de 2021, una inversió de 8,3 milions d’euros en la millora de la xarxa viària de les comarques de l’interior de Castelló, és a dir, als Ports, l’Alt Maestrat, l’Alcalaten, L’Alt Millars i L’Alt Palància. A aquesta xifra cal sumar un altre import de 4,6 milions d’euros previst per al segon semestre de 2021 i l’any 2022, que afegit a la quantitat ja invertida aconsegueix els 12,9 milions d’euros.

“La Generalitat ha fet aquest important esforç inversor amb la finalitat d’assegurar la vertebració dels municipis d’interior, millorar i potenciar la seua mobilitat i, en definitiva, facilitar la vida a les persones que viuen i treballen en aquestes zones”, ha afirmat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

“En aquest sentit -ha reflexionat el titular d’Obres Públiques-, una de les eines principals del Consell per a lluitar contra el despoblament i garantir la igualtat d’oportunitats dels veïns i veïnes de la Comunitat Valenciana, visquen a l’interior o visquen en la costa, és dotar-los d’infraestructures adequades.”

“En definitiva, l’objectiu del Govern valencià és millorar la qualitat de vida dels qui viuen en zones rurals, al mateix temps que es preserven els seus trets diferencials i s’impulsa el desenvolupament equilibrat del territori i el respecte al medi ambient i a entorns d’alt valor paisatgístic”, ha assegurat el conseller.

3,7 milions d’euros
per a la CV-12

Arcadi España, en la seua visita d’aquest divendres a la localitat d’Ares del Maestrat, ha fet seguiment de les obres de millora de la seguretat viària i rehabilitació del ferm en la CV-12 al costat de l’alcaldessa de la localitat, Ester Querol. Així, el conseller ha explicat que aquestes actuacions, en el tram de la carretera que enllaça aquest municipi amb Morella, han comptat amb un pressupost de 3,7 milions d’euros.

La carretera CV-12, la longitud del qual és de 24 quilòmetres, pertany a la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana i connecta la carretera CV-15 (Ares del Maestrat) amb la carretera nacional N-232 en la rodalia de la població de Morella.

Construïda en 1993, el seu traçat alternava reforços sobre una pista forestal existent amb trams de nou traçat adaptats a la morfologia existent. El pas dels anys, les condicions meteorològiques i el trànsit de vehicles pesats que utilitzen la carretera, donada l’existència d’una pedrera en el seu àmbit, han produït una deterioració gradual del ferm, que fins a l’execució d’aquesta actuació s’han mitigat amb labors de conservació periòdiques.

Així, amb les obres de rehabilitació del ferm dutes a terme, que han tingut en compte les previsions de trànsit futur, s’ha atés la intensa degradació del ferm originada pel pas de camions i a l’esgotament estructural de la via. A més, els treballs en la CV-12 han comprés la col·locació de defenses, la reposició de la senyalització horitzontal de la carretera i la conversió de les actuals cunetes triangulars sense revestir en altres revestides de formigó, per a garantir la seguretat viària.

Directe