Bravo visita la unitat de bombers forestals helitransportats a la base d’emergències de Tírig

La responsable d'Interior destaca "la gran labor del cos de la Generalitat, referent en tot el país" en extinció d'incendis forestals

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha visitat aquest matí la base aèria d’emergències de la Generalitat a Tírig, on se situa una de les unitats helitransportades del Servei de Bombers i Bomberes Forestals que realitza labors de prevenció i extinció d’incendis dins del dispositiu especial activat pel Consell per a l’estiu de 2021.

La responsable d’Interior ha destacat “la gran labor del cos helitransportat de la Generalitat, referent en tot el país gràcies a la seua versatilitat i agilitat”, la qual cosa fa que siga requerit sovint pels governs d’altres autonomies limítrofes per a actuar en grans incendis forestals.

“La rapidesa i l’alta capacitat de resposta de les sis unitats helitransportades les converteix en un equip molt especialitzat, preparat per a actuar amb eficàcia davant qualsevol mena d’emergència en tot el territori”, ha afegit.

Bravo ha explicat que, a més d’actuar en la prevenció i extinció d’incendis forestals, la unitat de Tírig “realitza nombrosos suports en rescats de persones a la muntanya, actuacions de salvament i neteja de carreteres durant nevades, assistència en accidents i serveis humanitaris”.

La consellera també ha posat en valor “la labor fonamental que la unitat ha exercit a les comarques de l’interior de Castelló durant la pandèmia, desinfectant instal·lacions municipals i contribuint a la protecció de la població” gràcies als nombrosos repartiments de material sanitari com a màscares, guants o gels hidroalcohòlics a la ciutadania, residències de majors i ajuntaments.

El Pla de lluita contra incendis forestals activat per la Generalitat per a l’estiu de 2021 suposa una inversió de 89 milions d’euros, un 10% més respecte a l’any passat. Compta amb un dispositiu de 1.000 efectius de diversos organismes coordinador per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Directe