Les mesures front al coronavirus es prorroguen fins al 16 d’agost

Augmenten fins a 77 els municipis amb "toc de queda" nocturn, entre ells Vinaròs i Peníscola

El president de la Generalitat Ximo Puig i la consellera de Sanitat Anan Barceló han comparegut al Palau per a informar de l’actualització de mesures #COVID19 després de la reunió de la Mesa Interdepartamental.

“Hem sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) autorització per a 2 mesures”, entre les que es troben la “restricció de la mobilitat nocturna de 1 a 6h de 77 municipis de la Comunitat Valenciana”, entre els que es troben Vinaròs, Peníscola, Alcalà de Xivert i el “renovar la limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones, tant en l’àmbit privat con en el públic”, ha explicat Puig.

El president ha remarcat que “hem demanat autorització per a poder implantar les mesures fins al 16 d’agost”, donat que “volem tindre 3 setmanes per comprovar l’efectivitat d’este nou marc”.

A més, “prorrogem el marc normatiu de mesures sanitàries amb tres modificacions”, que són: “l’aforament en recintes esportius queda limitat al 50%, amb un màxim de 1.500 persones” i “en piscines recreatives, l’aforament també es redueix al 50%”. Pel que fa a “espectacles i celebracions, l’aforament es redueix al 50% en interiors amb un màxim de 1.500 persones. Tots els esdeveniments hauran de concloure a les 00.30 hores”

Roda de premsa Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19

Aquestes mesures estan a l’espera del pronunciament del TSJCV per a la seua entrada en vigor.

Directe