Benicarló acull una nova edició dels cursos d’estiu sobre arqueologia i antiguitat

Més de 50 persones s’han matriculat en el curs, que ja compleix 16 edicions

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del cap del Servei d’Arqueologia de la Diputació de Castelló, Arturo Oliver, i el catedràtic d’Història Antiga Juan José Ferrer, ha inaugurat avui el curs d’arqueologia que des de fa 16 anys té lloc a Benicarló gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament, la Diputació i la Universitat Jaume I.

L’alcaldessa ha recordat que Benicarló és una ciutat «absolutament bolcada en la recuperació, protecció i conservació del nostre patrimoni arqueològic» i ha reconegut que «és un orgull poder impartir cursos com aquest en el qual participen els millors especialistes en la matèria». Xaro Miralles ha reiterat que «l’aposta de Benicarló per la posada en valor del nostre patrimoni ha d’anar de la mà de la difusió i la investigació, perquè només quan el coneixement arriba a tothom és quan augmenta l’estima pel patrimoni, que hem de conservar entre tots i totes».

Tant el doctor Juan José Ferrer com el cap del Servei d’Arqueologia, Arturo Oliver, han manifestat el seu agraïment pel suport de l’Ajuntament i han fet referència al repte que suposa el fet d’abordar el tema des del punt de vista de la divulgació i el rigor científic.

Astronomia i antiguitat,
més enllà del mite

El curs reuneix més de 50 participants i enguany tracta el tema de l’astronomia en l’antiguitat. Per a parlar sobre la matèria, s’han programat durant dos dies set conferències que aportaran diferents punts de vista sobre la visió que ha tingut l’home al voltant dels astres en la Prehistòria i l’Antiguitat i com aquesta visió ha configurat un pensament del cosmos que ha perdurat durant mil·lennis.

Com cada any, l’Ajuntament posa a disposició de tot l’alumnat del curs un autobús per a visitar els jaciments del Puig de la Nau i del Puig de la Misericòrdia de Vinaròs, dos dels poblat ibers més importants de la zona. L’alcaldessa ha recordat que «per a l’any que ve, segur que podrem sumar a aquests dos jaciments, el del Mas de Fabra de Benicarló, que començarà a excavar-se enguany gràcies a l’aportació dels fons europeus EDUSI en el marc del projecte ‘Terra d’ibers’».

El Curs d’Arqueologia del Mucbe forma part del Projecte cultura científica i ciència ciutadana del Vicerectorat d’Investigació de la Universitat Jaume I.

Directe