Tornen els Bureos a Vilafranca

Aquest costum s'ha mantingut tot i la pandèmia

El carrer baix plaça de Vilafranca ha sigut l’escenari escollit per albergar un nou Bureo del grup Vilafranca-Iglesuela que després de molts mesos sense poder assetjar a causa de les restriccions per la COVID-19 ha pogut tornar a ballar aquest diumenge.

En un escenari obert, amb ventilació i respectant les mesures de seguretat la rondalla de Vilafranca i els balladors han delectat en la música i els seus millors moviments als espectadors. Des del grup de ball s’ha lluitat molt per mantenir aquesta tradició especialment ara que moltes activitats s’han quedat parades.

Així, de cara a la realització del calendari cultural per a l’estiu a Vilafranca l’Ajuntament es va posar en contacte amb el grup per a organitzar aquesta petita festa, que ha comptat amb totes les mesures de seguretat.

El bureo és un ball acompanyat de música popular en el que cadascú es pot moure com crega convenient. Hi ha diferents passades de ball que inclouen a una o diverses persones i cadascú tria la que li agrada més. Als assajos del grup de ball van recuperant a poc a poc les diferents formes d’acompanyar la música. Es té la concepció que el bureo és un ball de la gent major, però cada cop més joves s’animen a participar bé siga com a músics a les rondalles o com a balladors.

Els més majors de la contornà han pogut recordar com eren els balls quan eren joves en aquest bureo que ha tingut lloc a Vilafranca.

Directe