La Diputació activa fons, plans i programes amb els quals transferirà 45 milions d’euros als ajuntaments

El president Martí destaca "el paper determinant" que juga l'administració local

La Diputació de Castelló ha activat fons, plans i programes per a transferir 45 milions d’euros en 2021 als ajuntaments de la província, una important injecció econòmica que, segons el president, José Martí, “avala això que hem dit en reiterades ocasions que volem que els vertaders protagonistes del canvi siguen els ajuntaments”. Es refereix a la implementació del Pla 135, Pla #ReactivemObres, Pla #ReactivemEmpreses, Pla Resistir, Pla d’Ocupació, Fons de Cooperació, Fons de Despoblació i a les ajudes per a la posada en marxa de serveis municipals relacionats amb el benestar social.

És un important paquet de recursos, en la gestió dels quals els ajuntaments “tenen un paper decisiu”. “Per això”, prossegueix el president, “parlem de la seua majoria d’edat, perquè les seues alcaldesses i alcaldes saben prendre bones decisions a l’hora de determinar les prioritats dels seus municipis i perquè gestionen d’una manera molt eficaç”.

El president ha recordat que “la nostra vocació és estar al seu costat i prestar-los tota l’ajuda que siga a les nostres mans, màximament en un període de pandèmia com l’actual, en el qual l’administració més pròxima a la ciutadania, precisa d’una major liquiditat”.

Martí ha volgut posar en valor “la cordial i fluida relació” existent entre la Diputació i els 135 ajuntaments de la província, “alguna cosa que comprove quasi diàriament durant les visites que realitze per tota la geografia provincial”. Uns desplaçaments que considera “imprescindibles” perquè “trepitjar el terreny és fonamental per a conéixer el sentir i els problemes de cada poble”.

Directe