El buero popular es consolida dins de l’Early Music

Per segon any consecutiu, les jotes han estat les protagonistes a la plaça de bous

Vist l’èxit que va tenir l’any passat, enguany l’Early Music Morella ha celebrat el bureo popular a la plaça de bous. Tot i que l’Early està dirigit més a la música tradicional, des de fa uns anys, l’organització va decidir ampliar fins a incloure una vessant més tradicional, on tenen cabuda aquests tipus d’espectacles. Així, per segon any consecutiu, la plaça de bous acollia una àmplia representació de músics, així com de balladors.

Un acte totalment lliure, on podia participar qualsevol que tinguera un instrument, i qualsevol que volguera ballar aquestes cançons. Així, des de músics locals, de comarques veïnes de la província de Castelló, i alumnes de l’Early Music van ser els encarregats de posar les notes d’aquestes melodies.

Jotes, seguidilles, fandangos i altres peces habituals dels bureos com “El ball de la Carraspera”. Tot peces musicals inspirades en els pobles de la comarca dels Ports i comarques veïnes.

Eduard Navarro és membre de l’Organització Bureo Early Music

La música i els balls més tradicionals del bureo popular es consoliden en aquesta dècima edició de l’Early Music.

Directe