“Emprèn Jove” busca l’esperit emprenedor als Ports i Alt Maestrat

Premia iniciatives innovadores viables que oferisquen resposta a necessitats no cobertes

El Grup d’Acció Local Altmaesports amb la Xarxa Reactiva els Ports convoca el Concurs Emprèn Jove per a tots aquells joves entre 16 i 35 anys. Aquesta primera edició del concurs, que pretén crear nous projectes empresarials per a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat, compta amb un premi de 1800 € per a l’assessorament, creació i disseny de la imatge corporativa.

L’objecte del Concurs “Emprèn Jove” és seleccionar aquelles idees d’emprenedoria i projectes propis que contribuïsquen al desenvolupament social i econòmic del territori rural, fomentar l’esperit emprenedor dels joves, i premia iniciatives innovadores viables, que oferisquen alguna novetat o resposta a necessitats no cobertes a les comarques i que millor han identificat una oportunitat de negoci, per a facilitar la seua posada en marxa.

En aquest concurs, d’idees emprenedores, podran concursar únicament les persones que establisquen la seva idea de negoci en el territori que agrupa el Grup d’Acció Local Altmesports (Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Castell de Cabres, Castellfort, Catí, Cinctorres, Culla, Forcall, Herbers, La Mata, Morella, Olocau del Rei, Palanques, Portell de Morella, Todolella, Torre d’en Besora, Vallibona, Vilar de Canes, Vilafranca, Villores i Sorita).

La sol·licitud de participació es pot descarregar en la web d’Altmaesports Leader GAL i Mancomunitat Comarcal Els Ports i s’haurà d’entregar al correu electrònic del Grup d’Acció Local Altmaesports (altmaesports@gmail.com). En aquesta sol·licitud els emprenedors presentaran tantes idees com vulguen amb un límit de 12 fulls seguint el model d’aquesta. El termini per a la presentació de les propostes finalitzarà el 10 de setembre de 2021 (a les dotze hores de la nit).

El dia 17 de setembre es realitzarà la presentació de les idees. Aquesta presentació es realitzarà de forma presencial en Ares del Maestrat al saló de plens de l’ajuntament amb un màxim de 15 minuts per exposició. En el cas de no poder assistir de forma presencial es podrà enviar un vídeo de màxim 15 minuts de durada amb la presentació de la idea emprenedora.

Seguidament, el jurat format per vuit membres i tècnics de la comissió tècnica valorarà les idees tenint en compte entre altres criteris: descripció del problema / solució, originalitat / innovació, grau d’impacte social, grau de sostenibilitat i grau de digitalització.

Per últim, el dia de la jornada “Emprèn Jove” s’efectuarà l’entrega de premis on el guanyador haurà de presentar a tot el públic la seva idea, de ser possible donada la situació sanitària.

Fins al 10 de setembre tot emprenedor tindrà l’oportunitat de presentar les seues idees de negoci amb les que ajudar al desenvolupament econòmic i social de la zona.

Directe