José Martí reivindica “la categoria social i la qualitat de vida que proporciona viure en un poble”

El president de la Diputació ha visitat Canet i Xert

José Martí reivindica “la categoria social i la qualitat de vida que proporciona viure en un poble”

El president de la Diputació, José Martí, fa una crida al conjunt de les administracions públiques per a conjuminar forces a favor de la reversió de la dinàmica que es va imposar en els anys seixanta i setanta del segle passat, segons la qual, marxar-se dels pobles a la ciutat “era un bon senyal, una distinció que, fins i tot, proporcionava una certa categoria”. És una tendència “a la qual hem de donar-li la volta, és necessari retornar a la idea que viure als pobles resulta molt positiu i que tot el que significa viure al poble és en si una categoria social, que pot proporcionar qualitat de vida i benestar”. Així s’ha manifestat al final del recorregut que ha realitzat en la jornada de hui per les localitats de Canet lo Roig i Xert, a la comarca del Baix Maestrat, dos municipis que “afortunadament, ja compten amb molts serveis que ajuden a millorar la qualitat de vida”. “Precisament”, ha destacat, “la nostra principal preocupació és que els pobles puguen oferir la millor qualitat de vida possible a les seues ciutadanes i ciutadans”.

A Canet lo Roig, al costat de l’alcaldessa María Ángeles Pallarés, ha visitat la pista de pàdel construïda amb càrrec al Pla 135 de la Diputació i la restauració de la Plaça Nova, també efectuada per la Diputació. A més, han estat en la unitat de conciliació familiar. Pel que respecta a Xert, Martí, en companyia de l’alcaldessa Susana Sanz, ha visitat diferents actuacions escomeses en els dos últims anys amb el Pla 135 de millores de carrers, substitució de clavegueram i habilitació de parc infantil. També han realitzat un recorregut pel barri antic i han visitat l’església.

Durant el recorregut, l’alcaldessa de Xert ha assenyalat la importància que els pobles xicotets senten el suport de la Diputació a través de diferents plans i programes, que permeten posar en marxa diferents serveis, sobre tots els de Benestar Social, com el taxi rural, la escoleta matinera, la unitat de conciliació familiar o la unitat de promoció de l’autonomia personal. En similars termes s’ha pronunciat la primera regidora de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés.

Amb els programes, plans i ajudes activats per la Diputació, ja tramitats a hores d’ara de l’any, Canet lo Roig rep inversions per valor de 232.241 euros i Xert de 191.420 euros.

Directe