El Vallibonavenatrix cani torna a Vallibona

L’Ajuntament ha signat un conveni amb Turisme per a fomentar el turisme paleontològic

L’Ajuntament de Vallibona ha signat un conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana per a fomentar el turisme paleontològic i el jaciment de la localitat. L’objectiu d’aquest acord és adequar la zona del jaciment, instal·lar una rèplica del Vallibonavenatrix cani en aquest emplaçament i acotar la zona amb una tanca de fusta, un panell informatiu del dinosaure i senyalització. Per fer-ho Turisme Comunitat Valenciana dotarà a l’Ajuntament de Vallibona d’una ajuda de 20.000 euros.

El Vallibonavenatrix cani es va descobrir fa dos anys a Vallibona i és l’únic representant descrit de la família dels espinosaurio en la península ibèrica. Segons els estudis realitzats es tracta d’un dinosaure carnívor d’entre uns vuit o nou metres, que va pertànyer al grup dels espinosáuridos i que va estar vivint a la comarca fa 125 milions d’anys.

Amb la instal·lació del Vallibonavenatrix cani al jaciment de Vallibona, la comarca dels Ports comptarà amb tres rèpliques de dinosaures a mida real. Les altres dos les trobem a l’Alameda de Morella on està instal·lat el Allosaurus de vuit metres i al jaciment Ana de Cinctorres el Baryonyx, un dinosaure de 9 metros.

Directe