El Mucbe estrena la seua primera residència artística amb José Antonio Portillo

El projecte "A pie" es podrà visitar fins al 31 de juliol a la capella del Mucbe

L’artista José Antonio Portillo torna una vegada més a Benicarló, aquesta vegada per a protagonitzar la primera residència artística del Mucbe, amb un projecte multidisciplinari que engloba el dibuix, la robòtica, la música i el teatre. ‘A pie’ és el nom que rep aquesta instal·lació que pretén interpel·lar el públic, especialment els més menuts, sobre els dubtes, les pors, les inseguretats o les alegries que pot generar la maternitat o paternitat.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, i el propi artista, acompanyats del músic Enric Monfort i el tècnic de Cultura, Rafa Sánchez, han presentat aquest projecte que, en paraules del regidor, «suposarà una oportunitat única per a viure en directe el procés creatiu d’un artista».

Portillo ha detallat que «el que pretenem amb aquest projecte és que els xiquets i les xiquetes entenguen la complexitat de ser pares o mares i enfrontar-los a un món de percepcions diferents davant del qual cadascú respon d’una manera diferent». L’artista ha volgut remarcar que «totes les persones que han participat en la creació i la materialització del projecte són de la província de Castelló».

‘A pie’ serà un dels espectacles que s’inclouran aquest divendres 16 de juliol en La Nit en Vetla, amb motiu de la qual l’artista farà una aproximació més pedagògica al projecte.

Posteriorment, la residència artística s’allargarà fins al 31 de juliol i es podrà visitar en l’horari d’obertura del Mucbe, sense interferir en l’activitat creativa.

Directe