Més de 50 ocells albirats en una expedició ornitològica per Ares

Durant una expedició ornitològica el cap de setmana

Fotos: Actio Birding

El cap de setmana del 10 i 11 de juliol, Ares va emplaçar una expedició ornitològica destinada a l’albirament d’ocells, però també al descobriment dels paratges i racons més singulars d’Ares del Maestrat i dels pobles del voltant.

Així doncs, els resultats de les dues jornades “han sigut molt gratificants, perquè hem albirat al voltant de 60 espècies diferents d’ocells, destacant els rapinyaires”, explica Virgili Beltrán, gerent de l’empresa organitzadora, Actio Birding. Encara que l’àguila real no es va deixar veure, voltors, aufranys, àguiles marcenques, àguiles calçades o falcons van poder observar-se meticulosament.

La jornada del cap de setmana es va desenvolupar amb Ares com a centre d’operacions, lloc des del qual partien les expedicions i on tornaven per a allotjar-se i descansar. D’aquesta manera, el dissabte 10 va partir l’expedició cap a pobles de la comarca dels Ports. “No sols teníem les mires posades en la fauna, també en la gran quantitat de flora dels paratges”, reconeix Beltrán.

A més, també va haver-hi temps de recórrer el nucli històric d’Ares, abans d’emprendre la marxa del diumenge 11 amb destinació als pobles i paratges de l’Alt Maestrat. Un dia dedicat per a cada comarca que separa Ares, per al gaudi dels participants que van albirar i van conéixer la riquesa animal i vegetal dels paisatges d’Ares.

Directe