Més regionals entre Vinaròs i Castelló a partir del 19 de juliol

Permetrà major mobilitat a estudiants i treballadors

L’Ajuntament de Vinaròs informa que després de diverses reunions entre l’alcalde, Guillem Alsina i el regidor d’Urbanisme, José Chaler, amb els responsables de Relacions Institucionals de Renfe a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio i de l’oficina del Pla de Rodalies, Felipe Gil, s’augmentarà la freqüència dels trens regionals entre Vinaròs i Castelló.

L’alcalde Alsina ha destacat que “durant les trobades es va posar de manifest la necessitat de recuperar els trens que hi havia en cada sentit abans de la pandèmia per millorar la mobilitat”. En aquest sentit, Alsina comentava que es va arribar a un acord per realitzar reunions de seguiment per comprovar l’evolució del número de viatgers amb la millora de pandèmia.

Després de la revisió de les estadístiques Renfe ha decidit ampliar el servei a partir del 19 de juliol amb un nou tren, de dilluns a divendres, en cadascun dels sentits entre Vinaròs i Castelló, que continuarà fins a València. Aquest comboi eixirà des de València a les 12:25h i arribarà a Castelló a les 13:48h i continuarà fins a Vinaròs, amb fi de trajecte a les 14:45h. D’altra banda, l’eixida des de Vinaròs serà a les 15:25h, amb arribada a les 16:25h a Castelló i final a València a les 17:52h.

Alsina ha assenyalat que “aquest horari permetrà una major mobilitat, tant als estudiants de la Universitat Jaume I com per als treballadors de les diferents administracions i de l’Hospital Comarcal, amb uns desplaçaments més còmodes i segurs”.

Per acabar l’alcalde ha insistit que tot i la millora del servei es continuarà treballant amb Renfe perquè recupere totes les freqüències que hi havia abans de la pandèmia.

El PP denuncia “una retallada
de 8 trens al dia”

El portaveu adjunt del Partit Popular a l’Ajuntament de Vinaròs, Lluís Gandía, ha afirmat que “el que queda clar és que els socialistes només actuen a rebuf del Partit Popular que portem insistint mesos en la necessitat de recuperar els 12 trens diaris per sentit entre Vinaròs i Castelló; i mentre que les retallades del PSOE les fan a tota velocitat la recuperació d’alguns trens la fan amb comptagotes”.

Els populars han assenyalat que “de nou l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, es mostra complaent en lloc de reivindicatiu. La realitat és que encara patirem una retallada de 8 trens al dia entre Vinaròs i Castelló tot i la manipulació de la nota de premsa oficial on es parla d’increment de les freqüències. Vinaròs necessita un alcalde que defense els vinarossencs i no al retallador ministre Ábalos”.

Gandia recordava també que “el Partit Popular a les Corts Valencianes, a través del nostre Síndic adjunt Miguel Barrachina, ha defensat la recuperació de tots els trens que va implantar el govern del PP al desembre de 2017 i una vegada més els socialistes han justificat les retallades que perjudiquen als nostres veïns” i, per la seua part “seguirem reivindicant i exigint els 12 trens diaris per sentit i fins que no es recuperen la totalitat seguirem exigint a l’alcalde Alsina que es pose del costat dels vinarossencs i al Ministeri que dixe de maltractar les comunicacions de la nostra ciutat”.

Directe