L’Estiu Literari al Maestrat d’enguany es farà a Ares

Per donar a conéixer el patrimoni literari comarcal i els autors en català que s'han fixat en la comarca

Ares del Maestrat serà el principal lloc on es desenvoluparà la cinquena edició de l’Estiu Literari al Maestrat, una iniciativa cultural creada per Maestrat Viu l’objectiu de la qual és donar a conéixer el patrimoni literari comarcal i els seus valors així com els escriptors, escriptores i obres literàries que han posat en el punt de mira al Maestrat en la literatura en català. D’aquesta manera, a Ares s’han organitzat tres de les cinc jornades que componen el projecte literari, amb el cap de setmana del 30 i 31 de juliol com a plat principal de tota l’edició. Una edició espaiada en el temps i que s’organitza al llarg de l’estiu amb dues rutes literàries, un club de lectura i la trobada literària del Maestrat, dedicada a l’estudi de la literatura comarcal. Totes les activitats són obertes al públic en general, amb inscripció prèvia.

Així doncs, tot i que l’Estiu Literari comença el 5 de juliol amb l’inici del club de lectura de Màxima discreció de Vicent Sanz Arnau, el divendres 30 de juliol continuarà la segona part d’aquest club de lectura a Ares. A les 19.30 h, el Local Municipal de la localitat emplaçarà el final d’aquesta activitat amb un col·loqui amb el mateix autor. Un dia després, el dissabte 31 de juliol a les 10.00 h s’inaugurarà la trobada literària del Maestrat al mateix Local Municipal. En aquesta jornada, Fàtima Agut presentarà la seua ponència “El Maestrat, un nucli teatral important per la seua diversitat, dinamisme i constant renovació”, mentre que Albert Aragonés, Vicent Josep Escartí i Rafael Roca participaran de l’acte comunicant estudis sobre literatura emmarcada al Maestrat. L’acte finalitzarà amb una taula redona on els participants aportaran òptiques diferents sobre el tema “El Maestrat literari: tradició o modernitat?”

El V Estiu Literari del Maestrat comença a principis de juliol i acabarà a finals d’agost. El dissabte 28 d’agost, a les 10.00 h, es durà a terme la Ruta Literària Seidia, amb començament a la Plaça de l’Església d’Ares del Maestrat. La data límit per apuntar-se a totes aquestes activitats és el 4 de juliol. Les inscripcions es poden formalitzar a la web de Maestrat Viu.

Directe