Prudència en el primer cap de setmana sense mascaretes

Moltes persones han optat per seguir portant-la posada

A la mà, al colze o guardades, però no a la cara. Espanya enceta el primer cap de setmana amb llibertat de mascaretes en espais públics, després que dissabte entrara en vigor la suavització del seu ús. Tot i això, s’ha vist que han estat moltes les persones que han optat per deixar-se-la posada. A Morella, en concret, hem pogut veure zones com l’Alameda, un espai natural i ampli per poder guardar la distància de seguretat, on quasi molts han decidit despendre’s d’ella, al contrari, dins del poble ha regnat la mascareta. Igual que hi ha gran varietat en el seu ús també ho són les opinions sobre l’arribada d’aquesta mesura.

Tot i que en els pobles de la comarca dels Ports la gran majoria de la seua població ja està vacunada, cal seguir amb prudència, sobretot entre la gent jove qui és la que falta per vacunar. Amb aquest context, els experts aconsellen encara ser prudents, i tot i que treure’s la mascareta no és obligatori, cal seguir-la portant en espais tancats.

Així, a l’exterior la mascareta deixa de ser obligatòria sempre que hi haja una distància de seguretat. Per contra, continuarà sent obligatòria en espais tancats d’ús públic i en espais tancats oberts al públic, com botigues. D’aquesta manera, tot i que la mascareta deixa de ser obligatòria en alguns espais, sempre haurem de portar-la damunt.

Directe