Peníscola presenta els seus nous Gegants Roc i Tana

Estan a l'interior de l’ermita de ’Ermitana perquè puguen visitar-se durant l'estiu

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha presentat avui els nous Gegants de la ciutat, Roc i Tana, diminutiu de Ermitana; amb la qual cosa es recuperen els noms dels patrons de la localitat.

L’edil de l’àrea, Ramon Simó, ha detallat que els anteriors estaven molt deteriorats i “en una aposta pels artesans i creatius de la nostra Comunitat, vam decidir encarregar dues figures noves, diferents, que tingueren un significat especial per a tots” ha explicat.

Es tracta de dues figures que representen els dansants i llauradores amb l’abillament i adreços amb els quals ballen les tradicionals i centenàries danses de la població.

“Representen en essència la passió per la nostra tradició i el nostre reconeixement a generacions i generacions que l’han feta perdurar. Espero de tot cor que emocionen els veïns perquè estan fets amb la intenció de fer sentir i contribuir a compartir la devoció que vivim com a poble” ha manifestat Simó.

El regidor ha anunciat que es trobaran a l’interior de l’ermita de la Mare de Déu de l’Ermitana perquè puguen visitar-se al llarg de tot l’estiu i, a més, ha avançat que prendran part en un major nombre d’actes festius.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha convidat els veïns de la població a conéixer als nous Gegants i a integrar-los dins de l’imaginari col·lectiu fester de la població, “tenim un nou motiu per a sentir-nos orgullosos i projectar-lo als qui ens visiten, un nou tribut de devoció a la nostra Patrona” ha valorat, i ha felicitat la Regidoria per la iniciativa.

Directe