Els castells de Xivert i Polpis recreen amb representacions teatrals la vida a les fortaleses

Ha començat dissabte a Santa Magdalena de Polpís i el proper es farà a Xivert

Els castells de Xivert i Polpis recreen amb representacions teatrals la vida a les fortaleses

El castell de Polpís ha tornat hui a la seua època daurada amb les activitats de recreació històrica que s’han impulsat des de la Diputació Provincial de Castelló per a dinamitzar la fortalesa i atraure als visitants. La diputada de Cultura, Ruth Sanz; la diputada de Medi Natural, María Jiménez, i la diputada de Joventut, Lluïsa Monferrer, han participat aquest matí en la ruta senderista a través de les muntanyes de Santa Magdalena de Polpís fins a arribar al castell, on amb les històries que conten els actors i actrius de l’activitat i els tallers, han pogut viatjar al segle XIII i reviure com era la fortalesa durant els anys que va ser habitada.

En opinió de Ruth Sanz, “l’acolliment d’aquesta activitat que la Diputació ha llançat per primera vegada demostra les ganes del públic per conéixer la història i la cultura del nostre territori”, destacant “la gran professionalitat i rigorositat històrica dels actors que han sigut els encarregats de conduir l’activitat”.

En aquesta activitat, proposta en el seu inici per al 5 de juny però que es va haver de posposar per la pluja, s’ha celebrat a més el Dia Mundial del Medi Ambient en el qual la diputada de Medi natural, María Jiménez, ha assenyalat que “és necessari conscienciar a la població que és vital cuidar els nostres boscos per a poder conservar-los i continuar tenint un pulmó verd tan extens com el que tenim a la província”.

El proper dissabte 3 de juliol, exceptuant la ruta senderista, es realitzaran les mateixes activitats al castell de Xivert amb tres passes a les 10:00h, a les 12:00h i a les 17:00h en el qual els visitants podran participar inscrivint-se per internet.

Directe