Benassal recorrerà el feminisme dels últims dos mil anys amb un teatre d’humor

Serà diumenge 27 de juny a les 18.00 h als Porxos del Castell de la Mola

Benassal recorrerà el feminisme dels últims dos mil anys amb un teatre d’humor
Foto: rebomboricultural.com

Els Porxos del Castell de la Mola de Benassal acolliran una representació teatral capaç de fer un recorregut històric sobre les situacions d’ignorància social que han patit les dones al llarg de dos mil anys. El teatre, anomenat ‘Creativas en paro’, se celebrarà diumenge 27 de juny a les 18.00 h, baix les restriccions sanitàries i higièniques imposades contra la Covid-19. La jornada es desenvoluparà amb aforament limitat, i amb les ocupacions de places de públic per ordre d’arribada.

L’acte teatral és una creació de la companyia Rebombori Cultural, i encara que es tracta d’una obra en clau d’humor, té la intenció de recordar i enaltir a dones que han passat als llibres d’història com Nefertiti o Mary Shelley, de la mateixa manera que recorden a totes aquelles veus oblidades durant segles.

Fragment de “Creativas en paro”

Per tant, l’exercici de memòria feminista ocupa el lapse entre les primeres civilitzacions i les últimes crisis econòmiques. Les protagonistes de l’obra, Amparito i Laia, es queden en atur, i en aquest moment inicien el record, amb humor i indignació, de les dones antecessores que també van ser repudiades per la societat.

La proposta cultural està inclosa dins del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Directe