Castell de Cabres, el primer poble en recuperar les rogatives

Els veïns han celebrat Sant Cristòfol desplaçant-se fins a l'ermita

Després d’un any de pandèmia, Castell de cabres ha estat el primer municipi en recuperar les tradicionals rogatives. Aquest cap de setmana, alguns veïns del municipi s’han desplaçat fins a l’ermita de Sant Cristòfol.

Aquesta es una celebració molt estimada pels seus veïns, ja que les restes de l’ermitori es troben en un lloc emblemàtic i visible del terme municipal i també pels records que un incendi a la Guerra Civil va destruir quasi al complet aquesta església. Des d’aquells successos de 1936 fins al 2017, la rogativa fins a Sant Cristòfol mai s’havia tornat a celebrar i és una cita que s’està recuperant amb força.

Tot i que l’any passat a causa de la pandèmia, tampoc es va poder celebrar, aquest any els veïns no s’han volgut perdre la cita, tot i que no van ser molts els veïns que es van arrimar fins a l’ermita. No va faltar la ja tradicional celebració religiosa a l’interior de les quatre parets de l’ermitori, i tampoc va faltar la campana, que l’any 2019 tornava a sonar a l’ermita 83 anys després.

Directe