Comença la reparació de la teulada de l’Espai Firal de Morella

Les obres duraran al voltant de dos mesos

Aquesta setmana han començat els treballs de substitució de la teulada de l’Espai Firal de Morella, la qual va patir desperfectes a causa del vent el passat mes de novembre. Així, els primers treballs consistiran en la retirada del fals sostre interior de l’edifici i, posteriorment, cal retirar el fibrociment de la teulada i reconstruir la coberta per complet. D’aquesta manera, està previst que les obres duren al voltant de dos mesos, que a meitat del mes de juliol ja compte amb el nou recobriment de la teulada i que estiga finalitzada a meitat del mes d’agost.

Cal recordar que l’actuació es va adjudicar a l’empresa Omega Ingenia obras y servicios S. L. amb un pressupost de 169.000 euros, als quals cal sumar els costos tècnics. Els permisos necessaris per a treballar amb el fibrociment estan en tràmit per a la setmana que ve, ja que és una actuació complexa i s’han de prendre mesures de seguretat en la zona de l’edifici que ja s’ha delimitat. A més, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Morella van signar un conveni de col·laboració per a realitzar aquesta obra, en la qual la primera aportarà 100.000 euros. La companyia asseguradora i l’ajuntament cobriran la resta del cost de les obres.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és una actuació que esperàvem amb un esforç econòmic important amb el suport de la diputació i molt de treball amb els permisos especials per a treballar amb el fibrociment”. L’edil ha explicat que “el projecte pretén renovar la teulada i el fals sostre interior i donar-li un acabat més adient a l’ús de l’edifici, el qual alberga actuacions musicals i diferents esdeveniments durant l’any”. Finalment, ha comentat que “durant aquestos mesos s’han realitzat els treballs de licitació de l’actuació, en la qual es van presentar nombroses empreses i aquesta és la que més s’adequa a les característiques de l’Espai Firal”.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

La teulada de l’Espai Firal de Morella va patir desperfectes a causa del vent al mes de novembre de l’any 2020. Així, durant les primeres setmanes es ven realitzar treballs de neteja en tota la zona i d’assegurar el material d’aquesta. D’altra banda, l’Ajuntament de Morella instal·larà una carpa en l’exterior de l’Espai Firal amb la finalitat d’albergar activitats durant els mesos d’estiu sobre el qual Rhamsés ha comentat que “a l’estiu el podrien utilitzar les associacions, així com albergar esdeveniments o utilitzar-lo el mateix ajuntament”.

Directe