Morella renova el reconeixement d’UNICEF de Ciutat Amiga de la Infància

Va ser la primera ciutat de la provínciaen obtindre'l

UNICEF Espanya ha traslladat avui a l’alcalde, Rhamsés Ripollés, que Morella renova el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància en el marc de la IX Convocatòria de Reconeixements 2021-2025. D’aquesta manera, els i les membres de la Secretaria Permanent de Ciutats Amigues de la Infància, formada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència (IUNDIA) i UNICEF Espanya, posa en valor la tasca del govern local per a protegir i garantir el compliment dels drets de les xiquetes i xiquets i liderar un procés continu en la implementació de polítiques que tenen un impacte en el seu benestar.

La regidora de Joventut i Infància, Judit Garcia, ha destacat que “és un reconeixement molt important i que és possible amb la participació de les xiquetes, xiquets i adolescents que s’impliquen en el Consell de la Infància i en l’activitat de la ciutat”. L’edil ha explicat que “són un sector de la població que també té les seues preocupacions, per tant, s’han d’escoltar i prendre les decisions i mesures necessàries amb allò que els hi afecta”. Judit ha recordat que “el passat 4 de juny es va celebrar l’últim Consell d’Infància i Adolescència on ens van traslladar algunes preocupacions i propostes i es van crear l’equip d’idees per a proposar activitats per a l’estiu, els quals s’han reunit avui”.

Cal explicar que en el Consell d’Infància i Adolescència es va reunir fa unes setmanes i es van tractar diferents temes com algunes millores generals per a la ciutat, queixes de l’incivisme sobre les escombraries i els excrements dels gossos i algunes propostes d’activitats per a realitzar durant els mesos d’estiu. Així, la renovació del reconeixement d’avui ha coincidit amb la formació de l’equip d’idees d’aquest consell. Les i els membres d’aquest s’han reunit i amb els monitors que el coordinen han realitzat les diferents propostes per a la programació d’estiu de la ciutat.

Morella va obtindre el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància per part d’Unicef a l’any 2016, la primera ciutat amb aquest segell de la província de Castelló. Les CAI és un projecte d’aquesta ONG que vol promoure la Convenció dels Drets del Xiquet. En aquest cas, Morella treballa amb xiquets i adolescents de la ciutat que traslladen les seues inquietuds al consistori i aquest treballa per a donar solució a les demandes que tenen. Així, l’objectiu és promocionar la participació de xiquets, xiquetes i adolescents en temes que els afecten.

Cal recordar que el Consell d’Infància i Adolescència de Morella es va crear l’any 2006. Així, aquest està format per diversos xiquets i xiquetes entre 6 i 14 anys, l’alcalde de Morella, la regidora de Joventut i Infància, dos mestres del col·legi i dos de l’Escola Infantil. El consell es reuneix periòdicament a Morella per a escoltar i debatre les diferents propostes i millores que els més menuts tenen al voltant de la ciutat. D’aquesta manera, es pretén escoltar i posar en valor les opinions dels xiquets i xiquetes, així com involucrar-los en aquells assumptes que els impliquen.

Directe