L’Ajuntament presenta la programació de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere

Del 19 al 29 de juny el municipi la ciutat serà referent festiu de la comarca

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, acompanyat per la regidora de Festes, Paula Cerdà, han presentat la programació per a la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere 2021. Des de l’Ajuntament, Comissió de Festes i entitats locals s’ha organitzat una agenda farcida d’activitats culturals per a tots els públics, i amb totes les mesures sanitàries establertes per la Generalitat Valenciana.

Com és tradicional les Festes començaran amb la proclamació de les dames i cavallers a l’envelat del port, una gala que enguany estarà conduïda per l’actriu local, Neus Bordes i amb la infermera Jessica González com a mantenidora de l’acte. L’assistència serà lliure amb una aforament per a unes 600 persones, abans però caldrà recollir una entrada, totalment gratuïta, a la planta baixa de l’ajuntament.

Pel que fa als actes, s’han creat quatre grans escenaris amb el Vinaròs Arena, l’envelat del port, l’envelat de l’Atlàntic i l’envelat de la Mediterrània, aquest últim ubicat al passeig de Fora del Forat, a més de l’auditori municipal, tots ells amb el corresponent control dels aforaments i accessos. Alguns dels espectacles més destacats seran les actuacions de Kiko Veneno, l’Orquestra Centauro, Ciudad Jara, The crab apples o Palo Domado.

La regidora Cerdà ha assenyalat que una de les novetats serà Festetes a l’envelat de la Mediterrània, una programació adreçada als més petits amb activitats per a tota la família i actuacions infantils, que es faran per les tardes”. De cara a la nit l’espai es transformarà en Bandarres amb actuacions de grups de la nostra comarca per fer gaudir els més joves amb la música més avantguardista.

Una altra de les novetats serà l’acte d’imposició dels corbatins a les comparses del Carnaval. Cerdà comentava que degut a la pandèmia no es va poder celebrar aquest acte, així s’ha decidit traslladar-ho per a la programació festiva, on també s’inclourà l’entrega del Carnestoltes d’Or a Ana Castán.

L’alcalde Alsina ha detallat que els més petits podran gaudir del Reial de la Fira amb les atraccions habituals. Segons ha explicat “es farà un control de l’aforament per a garantir el compliment de totes les normes sanitàries establertes fins al moment, perquè grans i petits puguen gaudir de la fira”. D’altra banda, comentava enguany totes les atraccions tindran un sistema musical comú que permetrà regular el volum de tot el recinte per evitar molèsties als veïns.

Alsina agraïa la feina feta des de la Regidoria, Consell de Festes i entitats locals per fer possible la celebració de les Festes de Sant Joan i Sant Pere. Així mateix, també feia extensius els seus agraïments a la Brigada Municipal, Policia Local, Guàrdia Civil i empreses de serveis, que durant els propers dies treballaran de forma intensa per garantir la bona marxa de tots els actes.

Per últim, tant Alsina com Cerdà, convidaven a tota la ciutadania i als veïns de tota la comarca a gaudir de les festes des de la responsabilitat i el civisme, desitjant que el proper any es puguen celebrar amb normalitat.

Directe