És festa el dia de Sant Joan?

Enguany la festivitat del 24 de juny no ho és com altres anys

El dia de Sant Joan ha sigut festiu arreu de la Comunitat Valenciana des de 2019 i, enguany, també ho és. Però en aquesta ocasió no és com un festiu normal, sinó que és un dia “festiu amb caràcter retribuït i recuperable” a les tres províncies valencianes.

Això vol dir que, el treballador que s’agafe festa per San Joan, haurà de recuperar-lo, acordant-ho amb la seua empresa, bé canviant-lo per un altre festiu o bé recuperant les hores fraccionadament. És a dir, els treballadors no estan obligats a anar a la feina, però no obstant això hauran de recuperar exies hores al llarg del que queda d’any si la seua empresa així li ho demana.

Enguany, els 14 festius anuals ja estaven coberts i, des del Consell, el passat mes d’octubre s’aprovava en ple aquesta modalitat de “festiu recuperable” que a molts treballadors se’ls havia passat per alt.

A partir de Sant Joan, a la Comunitat Valenciana en general queden 6 festius per a la resta de l’any:

▸ 9 d’octubre ▸ Dia de la Comunitat Valenciana
▸ 12 d’octubre ▸ Festa Nacional d’Espanya
▸ 1 de novembre ▸ Festa de Tots Sants
▸ 6 de desembre ▸ día de la Constitució
▸ 8 de desembre ▸ día de la Immaculada Concepción
▸ 25 de desembre ▸ Nadal

A aquestes dates se sumen altres dos festius que acorde cada municipi

Directe