El Festival de Música avança les dades d’enguany

L'edició 39 del certamen de Ricardo Miravet tindrà lloc del 8 al 13 d'agost

L'orgue de Morella

L’organització del Festival Internacional de Música de Morella ha anunciat ja les dades en que tindrà lloc l’edició d’enguany. Serà del 8 al 13 d’agost de 2021 quan “torne un dels festivals amb més història de país: el Festival Internacional de Música de Morella Ricardo Miravet, que celebra ja la XXXVIII edició amb una programació espectacular”, segons s’avança a les xarxes socials.

El Festival fa també ja un primer avanç dels concerts que s’estan amanint. “Perquè reserveu la data a les vostres agendes, el diumenge 8 d’agost, es farà un recital a càrrec d’una llegenda de l’orgue, Montserrat Torrent”, el que “sens dubte un dia històric per a Morella i per al Festival”.

L’orgue de Turull
i de Ricardo Miravet

L’orgue de la Basílica Arxiprestal de Morella sempre ha sigut l’instrument central del festival de música des de la primera edició, l’any 1982. Aquest magnífic instrument compta amb quasi 4.000 tubs sonors i concentra gran quantitat d’amants de la música cada any per a gaudir dels diferents concerts i activitats.

L’aspecte i estat actual de l’orgue de Turull de la Basílica Arxiprestal de Morella és resultat de les restauracions de l’instrument a càrrec de Ricardo Miravet l’any 1987 i a la restauració de la façana durant el 2017. La llarga història d’aquest instrument l’havia deteriorat notablement, sobretot a causa de les Guerres Carlines i la Guerra Civil.

Tot i la complexitat de les actuacions sobre l’orgue de Morella, el Festival Internacional de Música s’ha celebrat ininterrompudament any rere any. Miravet també ha restaurat este tipus d’instruments a Argentina, Uruguai i en les pròximes poblacions de Mont-roig o Borriol.

L’Ajuntament de Morella va declarar a l’organista, fill adoptiu de la ciutat l’any 1996.

Directe