El CdT+i Morella-Els Ports prepara el segon semestre de l’any

Francesc Colomer ha agraït el treball dels qui "fan possible la millora contínua de la formació turística a la Comunitat Valenciana"

El CdT+i Morella-Els Ports prepara el segon semestre de l’any

El CdT+i ‘Morella-Els Ports’ ha celebrat aquest matí el consell assessor, presidit pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, on s’ha analitzat el primer semestre de 2021 i s’ha proposat la programació per al segon semestre de l’any.

Durant l’obertura del consell, Francesc Colomer ha destacat que “aquest és una trobada que té com a objectiu recollir aportacions i opinions de tot l’espai turístic que envolta aquestes instal·lacions i que han de marcar el seu camí”, al mateix temps que ha reforçat “la importància de la formació per a la dinamització del sector i de la zona”.

Així, s’ha presentat un balanç de les accions formatives que s’han dut a terme durant el primer semestre de 2021. En concret, en el CdT+i ‘Morella-Els Ports’ s’han realitzat un total de 16 cursos formatius que han comptat amb 176 participants. Destaca la participació de dones, amb un total de 106 alumnes i 70 alumnes.

Els alumnes participants en els cursos presencials durant aquest primer semestre provenen, majoritàriament de la província de Castelló (85%), a molta distància de la de València (12%) i d’Alacant (3%). Destaquen els assistents que resideixen en poblacions pròximes com Morella (32% dels participants), o Cinctorres (10%), encara que hi ha alumnes que procedeixen de moltes altres localitats.

La clausura del consell l’ha realitzada el director general de Turisme, Herick Campos, qui ha agraït la participació dels assistents, així com el treball dels tècnics que “fan possible la millora contínua de la formació turística en la Comunitat Valenciana”.

Cal destacar que el Consell Assessor del CdT+i ‘Morella-Els Ports’ està compost pel president de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer; el director general de Turisme, Herick Campos; el responsable de l’àrea de formació de Turisme CV i la directora del CdT+i Morella; l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; un representant del patronat provincial de turisme de Castelló; de la mancomunitat Els Ports-maestrat; de ASETMICO (Associació d’empresaris turístics de Morella i Comarca); a més de Ashotur.

També han participat representants dels sindicats UGT i CCOO; de l’associació CVActiva; de Introducing Castelló; del Club de Producte TEMPS; un representant de guies de la província de Castelló; un representant de Cases de Morella; de l’associació turística Altur-Hosbec Castelló; de l’associació de Casas Rurales Amigas; de Terres del Maestrat; i de la Cambra de Comerç.

Programació per
al segon semestre

El consell també ha proposat la programació que s’impartirà en les instal·lacions del CdT+i ‘Morella-Els Ports’ durant el segon semestre de 2021.

Entre la programació prevista destaca un curs de pastisseria impartit per Cessar Romero, a més de diferents cursos de gestió com de creació de producte turístic, de programació i difusió d’activitats turístiques, de turisme accessible per a millorar l’accessibilitat de les empreses, així com de mètodes d’enquestes a clients per a conéixer les seues opinions.

També es duran a terme altres cursos com de manipulador d’aliments, del maneig de xarxes socials, d’agricultura ecològica, d’idiomes, d’interpretació del patrimoni, dels passos per a aconseguir ser Destinació Turística Intel·ligent, o de tècniques de supervivència en muntanya, entre altres.

A més, per a persones desocupades s’impartiran dos cursos de restauració amb Certificats de Professionalitat (operacions bàsiques de cuina i operacions bàsiques de restaurant-bar).

Directe