Benicarló obri la segona convocatòria d’Ajudes Parèntesi per 471.995 euros

Les sol·licituds es podran presentar del 7 al 28 de juny, a través de la Seu Electrònica o presencialment

Les persones treballadores autònomes i les microempreses de Benicarló de menys de 10 persones treballadores, incloses en sectors com el comerç, el transport, l’hostaleria, la restauració o l’oci podran acollir-se a la segona convocatòria de les Ajudes Parèntesi que ha posat en marxa l’Ajuntament de Benicarló.

Així ho han anunciat l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, que han explicat que «aquesta segona convocatòria manté els sectors que ja es van incloure en la primera fase, per si alguna empresa no haguera pogut presentar la sol·licitud, i ha incorporat sectors nous com el comerç i el transport, que no s’havien pogut beneficiar de l’anterior línia d’ajudes».

Amb un crèdit total de 471.995,52 euros, les ajudes ja es poden presentar d’avui mateix i fins al 28 de juny inclòs i contemplen, igual que en l’anterior edició, que cada persona autònoma o microempresa rebrà una quantitat fixa de 2.000 euros, i 200 euros addicionals per cada persona treballadora d’aquestes microempreses afiliada a la Seguretat Social a 31 de desembre de 2020.

Com a condicions principals per a optar a les ajudes, les empreses no han d’haver resultat beneficiades en la primera convocatòria i han d’estar incloses en l’Annex 1 de les bases.

L’alcaldessa ha assegurat que «aquestes ajudes tenen un objectiu molt clar, que és evitar conseqüències irreversibles per a l’economia de Benicarló» i ha volgut remarcar que «són una aposta molt clara pels sectors econòmics de la nostra ciutat».

Xaro Miralles ha recordat que des de gener de 2021, tant l’Ajuntament com la Generalitat com també la Diputació «han publicat diverses línies d’ajudes que han beneficiat els sectors més afectats per la pandèmia» i ha anunciat que «la Diputació de Castelló traurà en breu una nova línia d’ajudes anomenada Reactivem Empreses a través de la qual intentarem que es beneficien aquells sectors i activitats que no s’hagen pogut acollir fins ara a les línies que s’han anat publicant des de les diferents institucions».

Per la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica ha detallat que «en el cas de la segona convocatòria de les Ajudes Parèntesi que ara presentem, «s’admetran totes les sol·licituds presentades en temps i forma, de manera que ningú es quedarà fora per presentar-les l’últim dia». Sánchez també ha recordat que «igual que en l’anterior convocatòria, s’eximeix a les empreses d’estar al corrent de pagament amb les administracions».

Les sol·licituds s’han de presentar per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament, però les persones que no estiguen obligades a relacionar-se amb l’administració per mitjans electrònics podran presentar la sol·licitud de forma presencial al Registre General de l’Ajuntament, demanant cita prèvia a través del web o del telèfon 964 47 00 50 (ext. 0136).

Per a qualsevol dubte sobre el procediment per a presentar la documentació, podeu posar-vos en contacte amb l’Ajuntament a través del telèfon 964 82 50 13 o per correu electrònic afic@ajuntamentdebenicarlo.org.

Directe