La celebració del Corpus enguany va tornar a ser diferent

Els gaiteros i els tabals van posar el toc festiu a aquesta arrelada celebració que a Morella data de 1538

La celebració del Corpus enguany va tornar a ser diferent

La celebració del Corpus enguany va tornar a ser diferent. No va haver-ni Degolla ni Processó General, però els senzills actes que es van poder celebrar es van realitzat amb tota la solemnitat. Les campanes que havien cantat la vespra anunciant la festa, van tornar als tocs dels dies grans per a convocar als feligresos a l’euraristica que tenia lloc a l’arxiprestal. Aforament reduït i aromàtiques escampant el seu aroma. Mascaretes i distancia, i l’acompanyament del cor parroquial.

Acabat l’acte litúrgic, l’interior de l’església presenciava una petita processó, on tots els assistents van acompanyar al Santíssim fins a l’exterior del temple. El so del rogle, tant característic d’aquesta celebració, tampoc va faltar.

A la porta dels Apòstols, el capellà col·locava la custòdia a un petit altar degudament ornamentat. Darrere, una bona representació del Capítol observava la benedicció , i a peu de plaça, la corporació municipal acompanyada del jutge de pau i els veïns, seguia l’acte amb atenció.

Els “gaiteros” i els tabals van posar el toc festiu a aquesta arrelada celebració que a Morella data de 1538.

Directe