El Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola enguany s’inspira en la comèdia

Amb nou obres que representaran companyies de gran renom a nivell nacional

El teatre torna un any més al Castell de Peníscola amb la XXIV edició del Festival de Teatre Clàssic organitzat per la Diputació de Castelló en el que aquesta edició la comèdia serà la protagonista. La diputada de Cultura, Ruth Sanz, al costat del director del festival Carles Benlliure, han presentat aquest matí en el saló gòtic del castell, el cartell oficial del festival i l’oferta teatral que es realitzarà dins dels murs de la fortalesa entre els dies 9 i 24 de juliol. A l’acte han assistit l’alcalde de Peníscola i diputat provincial, Andrés Martínez; el regidor de Cultura, Ramón Simó; i la directora del Castell, Ester Forner.

Sanz ha destacat “l’aposta decidida de la Diputació en pro de la cultura i ha finalitzat convidant al públic “a viure totes aquestes experiències que s’han preparat que segur els enlluernarà”.D’altra banda, el director del festival ha agraït “la implicació i el compromís amb el festival de la Diputació i, sobretot, de la diputada de Cultura”.

El pati d’Armes de la fortalesa i el passeig marítim de Peníscola acolliran a les nou companyies de teatre que vertebren la programació del festival d’aquesta edició marcada per la comèdia i per les ganes de fer gaudir al públic perquè marxen amb un somriure després de cada funció. Un any més, la corporació provincial compta amb la col·laboració de la Junta d’Extremadura amb la finalitat de poder acostar al festival les millors obres clàssiques representades en Festival Greco-Romano de Mèrida.

Nou companyies de teatre, dos d’elles procedents de la Comunitat Valenciana, són les que donaran llum al festival amb obres com: ‘7 Reinas’ de la companyia valenciana Picazo Producciones que inaugura el festival; ‘Hermes, el vigía de cien ojos’ de Z Teatre; ‘Nise, la tragedia de Inés Castro’ de Nao d’Amores; ‘Conquistadores’ de Projecte Cultura; ‘Aquiles’ de la companyia castellonenca La Fam; ‘Aventures i Entremesos de Juan Rana’ coproducció de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i la companyia Ron Lalá; ‘El Animal de Hungría’ de la jove companyia Col·lectiu Állatok; ‘Mercado de Amores’ en col·laboració amb el Festival de Teatre Greco Romano de Mérida de la companyia Seqüència 31; i l’obra de clausura ‘Del Teatro y otros males… Que acechan en los corrales’ de la companyia Morbida Teatre. Abans de cada actuació la companyia castellonenca La Fam representarà ‘Versos i coplillas a las 10 i 10’ que amb humor i rimes donarà la benvinguda al públic perquè entren amb un somriure.

A més, en la nit de clausura, abans de la funció, es farà un homenatge al primer director del festival, Vicente Pastor, que desafortunadament va morir fa a penes unes setmanes.

II Congrés
El Clàssic en la Xarxa

Després del gran acolliment de les activitats en línia de la passada edició, enguany presenten el II Congrés ‘El Clàssic en la Xarxa’ en el qual de manera virtual interactuaran amb el públic perquè conega més el festival. Les activitats programades es divideixen en tres parts: una prèvia al festival en la qual es realitzaran entrevistes a productors, directores, dramaturgs i músics; una durant el festival en la qual es faran entrevistes als participants del festival i als actors i actrius; i una posterior al festival en el qual els protagonistes de les entrevistes seran acadèmics i teòrics de l’art dramàtic i directors de festivals de teatre clàssic.

La Diputació de Castelló continuarà impulsant aquest festival que no sols suposa un esdeveniment cultural, sinó que activa el turisme i la visites als monuments i localitats de la província.

Directe