Acaba el toc de queda i el límit a les reunions a la Comunitat Valenciana

L'oci nocturn obrirà fins a les 2 de la matinada i els bars i restaurants, a la 1

A partir de dilluns cau el “toc de queda” a la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig en roda de premsa després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19 “Seguint la via valenciana, hem decidit després de 7 mesos posar fi al toc de queda. Ha estat un instrument definitiu per controlar el virus, però a partir del dimarts, torna la llibertat de moviment”, ha explicat Puig.

A més, “després de 226 dies, acaba el màxim de 10 persones en les reunions socials. Torna la llibertat de reunió completa, a les cases i als carrers”.

Pel que fa a l’oci nocturn, “després de tants sacrificis pel bé general, el sector de l’oci nocturn reobrirà la setmana que ve amb límit horari fins a les 2 de la matinada i aforament del 50% en interior i 100% a terrasses”. “L’hostaleria i la restauració, a partir del dimarts, tancarà a la 1 de la matinada i amb els aforaments actuals”.

D’altra banda, també s’ha acordat l’obertura dels aforaments en el culte i avanços en els grups d’excursions guiades i en escoles d’estiu.

Aquestes mesures entraran en vigor el proper dimarts i estaran vigent fins que acabe el mes de juny.

Celebracions
de Sant Joan

A més, com ha anunciat el president, es traslladarà als ajuntaments la farà recomanació que limiten les celebracions de Sant Joan i altres manifestacions festives de caràcter similar a fi d’evitar les aglomeracions.

Totes les mesures anunciades es prenen tenint en compte que la incidència ha baixat un 70%, els llits ocupats per persones malaltes de COVID-19 han passat del 9% a l’1%, les UCI tenen 10 vegades menys pacients i que, des de gener, les morts han descendit un 93%, ha exposat Puig, qui ha demanat, no obstant això, prudència, atés que l’alçament de restriccions està tenint el seu efecte en el repunt de contagis.

Roda de premsa Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19

“Entrem en un període d’esperança”, amb la proximitat de l’estiu, amb bones perspectives de recuperació i amb el desplegament ja en marxa de més de 1.000 milions d’euros en ajudes directes i, sobretot, amb la vacunació com a gran actiu”, ha assenyalat el president, que ha recordat que aquesta setmana s’arribarà als 3 milions de dosis administrades i que les persones més vulnerables compten amb protecció.

“Ja tenim un milió de valencians completament immunitzats, i, entre les persones vacunades i aquelles que han superat la malaltia, ja superem el 50% de la població amb protecció enfront del virus”, ha dit també.

El president ha finalitzat la seua intervenció expressant la seua confiança en les persones joves i en el conjunt de la societat valenciana, que no ha protagonitzat les “imatges de impudencia” que sí s’han vist en altres llocs davant la fi de les restriccions. Per això, ha demanat continuar, com fins ara, treballant “en una mateixa direcció” per a aconseguir “la superació de la pandèmia i la recuperació social, econòmica i emocional”.

Directe