Cinc alumnes opten als premis extraordinaris que es donen al País Valencià

S'ha fet la festa de graduació de 2n de Batxillerat a l’IES Vilafranca

Cinc alumnes opten als premis extraordinaris que es donen al País Valencià

El 28 de maig l’IES de Vilafranca celebrà la quarta festa de graduació dels alumnes de 2n de batxillerat des que al curs 16-17 es recuperaren aquests estudis postobligatoris gràcies a un acord de col·laboració a nivell educatiu amb la comarca veïna de l’Aragó.

Aquesta festa es va fer a la sala Carles Pons de la casa de la cultura de Vilafranca on moltes són les persones que van voler estar presents. Professorat, famílies, amistats i algunes autoritats, com l’alcaldessa de Vilafranca van acompanyar l’alumnat del centre educatiu en aquest homenatge de reconeixement a l’esforç fet durant aquesta etapa educativa. En aquesta ocasió s’han graduat 19 alumnes, 6 dels quals venen de la secció de l’IES Segundo de Chomón de Cantavella.

Durant l’acte, el director va reconèixer l’esforç realitzat per l’alumnat i va fer referència al bons resultats obtinguts enguany en els seus expedients acadèmics, cosa que posa de manifest la bona línia de treball que tot el professorat està duent a terme no només a l’IES Vilafranca sinó també als centres de procedència del nostre alumnat (CEIP Blasc d’Alagó, CRA Celumbres i secció de l’IES Segundo de Chomón), atès que els resultats milloren any rere any.

Menció especial mereixen els resultats d’aquest any, on cinc alumnes opten als premis extraordinaris que es donen al País Valencià. Cal recordar que per tal de tenir opció a un d’aquests premis que cada any es donen als 30 millors estudiants del territori, cal tenir més d’un 9 de nota mitjana en l’expedient acadèmic.

A continuació, va venir un dels moments més esperats dels actes de graduació del centre, que va ser les paraules que el tutor dedica al seu alumnat, sempre en un tó humorístic alhora que emotiu, tot fent referència al que ha suposat cursar un batxillerat marcat per la pandèmia amb totes les renúncies i esforços d’adaptació que ha implicat. En particular per totes aquelles activitats lúdiques i festives que l’alumnat no ha pogut gaudir i que tant necessàries són en el seu dia a dia.

Per finalitzar, la celebració continuà al pati del centre amb un ambient més distès on els i les protagonistes del dia van compartir rialles i anècdotes amb tothom que els vam acompanyar.

Mentre escrivim aquestes ratlles l’alumnat està concentrat en les proves d’accés a la universitat que desitgem de tot cor els vagen d’allò més bé. Aquests dos anys ens han demostrat que estan més que preparats per a afrontar-les i esperem que els resultats obtinguts siguen els que mereixen i fagen justícia al seu esforç.

Directe