Els xiquets de l’escola d’Olocau fan una fira ecològica

Baix el nom de Ecocau els alumnes van mostrar tot el que han après durant este curs

Els xiquets de l’escola d’Olocau fan una fira ecològica

Aquest dijous els alumnes de l’aulari d’Olocau del Rei, que recordem que pertany a l’escola CRA els Ports, ha realitzat una jornada de fira amb diverses característiques. Es tracta d’una fira ecològica amb productes creats pels alumnes per a dinamitzar el comerç al poble durant un dia i també per a conscienciar a la gent de la importància de les tres erres, reduir, reutilitzar i reciclar.

Baix el nom de Ecocau es van exposar diversos productes realitzats pels xiquets o els seus familiars perquè la gent col·labore en la tenda adquirint el que havien realitzat. Així, els productes estrella com poden vore en les fotografies foren el sabó fet de forma artesanal, la mel dels apicultors de la zona, el arrop o una ambientadors de romer per posar-los al cotxe o a qualsevol altre lloc com a casa a un armari o una motxilla.

A més, també van col·locar algun cartell explicatiu amb texts i fotografies relatant el procés de producció dels productes a vendre i perquè s’havien fet de manera ecològica i artesanal. Així van arrencar la jornada de treball però també de festa pels més menuts.

“L’escola
dansa”

Tot forma part d’un dels projectes en els que treballa l’escola des de fa temps com el que han treballat també en la jornada d’avui als aularis d’Olocau, La mata i Forcall que s’han gravat per a fer un documental per al projectes de “L’Escola dansa”

L’Escola Dansa és un projecte educatiu interdisciplinar creat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant la Direcció General d’Innovació Educativa, i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana en què conviuen la dansa, la música i l’audiovisual, l’objectiu del qual és fomentar la creativitat artística a través del treball cooperatiu entre les escoles i les bandes de música.

La proposta s’inspira en L’escola canta, una experiència de caràcter musical que van crear ambdues institucions el curs 2017-2018. El projecte s’adreça, preferentment, a l’alumnat de 5é i 6é de primària, als tutors i a les tutores d’eixos cursos i al professorat de música i educació física.

Directe