L’Escola d’Estiu tornarà a ser l’alternativa lúdica i educativa del 5 de juliol al 13 d’agost

La proposta d’oci educatiu per a xiquets de 3 a 12 anys serà del 5 de juliol al 13 d’agost

El Departament d’Educació ja té a punt l’Escola d’Estiu 2021, la proposta vacacional infantil per a conciliar la vida familiar i laboral durant l’estiu, que es tornarà a dur a terme com es va fer l’any passat, amb totes les mesures i protocols de seguretat. Poden apuntar-se els xiquets i xiquetes nascuts entre l’any 2009 i 2017, és a dir, que hagen fet algun dels cursos compresos entre infantil de 3 anys i 6é d’educació primària durant aquest curs escolar.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, responsable de l’Àrea d’Educació, ha afirmat que «dins de totes les mesures de seguretat que hem de complir, volem que l’Escola d’Estiu estiga el més normalitzada possible i crec que ho podrem aconseguir» i ha subratllat la importància de mantindre aquest tipus de servei «indispensable per a facilitar la conciliació familiar i laboral».

Per la seua part, el director de l’Escola d’Estiu, Felip Kervarec, ha explicat que «els xiquets i xiquetes faran activitats artístiques i culturals que els ajudaran a desenvolupar les arts plàstiques, musicals i l’expressió corporal». El director ha afegit que «les mesures de seguretat ens obliguen a treballar en grups reduïts, però això no impedirà que els xiquets i xiquetes puguen disfrutar de totes les activitats i complir amb els objectius lúdics i educatius».

L’Escola d’Estiu tindrà lloc del 5 de juliol al 13 d’agost i estarà dividida en tres quinzenes: del 5 al 16 de juliol, del 19 al 30 de juliol i del 2 al 13 d’agost i es farà al CEIP Mestre Francesc Catalan, CEIP Marqués de Benicarló i CEIP Mestre Eduardo Martínez Ródenas.

Hi haurà tres horaris disponibles: cangur (de 9.00 a 10.00 hores); matí (de 10.00 a 13.00 hores); i menjador (de 13.00 a 15.00 hores). El servei de menjador estarà disponible de dilluns a divendres no festius al CEIP Marqués de Benicarló, tot i que els xiquets i xiquetes que estiguen al CEIP Mestre Eduardo Martínez Ródenas disposaran de servei de trasllat acompanyats pels monitors fins al CEIP Marqués de Benicarló.

Les inscripcions es faran en línia del 7 al 20 de juny i presencialment al Departament d’Educació de l’Ajuntament el dia 14 de juny. El dia 22 de juny es publicaran les llistes i del 23 al 25 de juny es podran pagar les inscripcions.

Pròxim curs escolar

L’alcaldessa de Benicarló ha detallat que «de les tres noves unitats que s’havia pensat en habilitar al Francesc Catalan i al Martínez Ródenas per tal de compensar l’excés de ràtio en algunes aules, de moment només s’habilitarà una nova aula prefabricada per a 4t de primària al Ródenas».

Respecte al nou centre educatiu que la Conselleria d’Educació té previst construir a Benicarló, Xaro Miralles ha assenyalat que «des de l’Ajuntament estem treballant en la urbanització de la UA7, on es construirà el nou centre d’educació infantil i primària, que comptarà amb dos línies». «Així i tot —ha explicat l’alcaldessa— la posada en marxa de la nova escola encara es retardarà perquè de moment la Conselleria no considera convenient instal·lar aules prefabricades, de manera que el centre entraria en funcionament una vegada construït».

Directe