L’alcalde d’Atzeneta reclama a Medi Ambient “accions concretes” per canviar el traçat de la MAT

Santiago Agustina busca minimitzar l’impacte en les vivendes pròximes

L’alcalde d’Atzeneta del Maestrat, el socialista Santiago Agustina, reclama a la Conselleria de Medi Ambient que execute “accions concretes” per fer possible un canvi en el traçat de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de Red Eléctrica Espanyola (REE) al seu pas pel municipi, i aconseguir així minimitzar l’impacte en les vivendes pròximes. En concret, l’actual traçat travessa el Pla de Meanes, un nucli de població de 200 persones dins del terme municipal d’Atzeneta, i la proposta de l’alcalde, i dels veïns i veïnes, és que la línia discórrega pel mateix lloc on ara hi és una altra línia, i que serà desmantellada.

A este respecte, Agustina reclama un “acompanyament efectiu i real” per part de la Conselleria de Medi Ambient davant del Ministeri de Medi Ambient i Transició Ecològica per confeccionar una alternativa de manera conjunta i definir un traçat amb el menor impacte possible per als veïns i veïnes. “No volem que la nova línia de Molt Alta Tensió, amb torres de 70 metres, passe tan prop de la nostra població. Ara mateixa, hi ha una línia antiga que discorre separada de les cases i, com que ha de ser desmantellada, es podria aprofitar perquè la nova MAT passe per ahí», ha explicat.

L’alcalde lamenta que “fa moltes setmanes que estem sentint l’oposició a este traçat i també hem conegut el posicionament dels grups a les Corts, però, realment, qui pot fer alguna cosa al respecte és la Conselleria de Medi Ambient”. “Les qüestions no poden quedar-se en paraules, s’ha d’actuar i ho ha de fer a qui correspon competencialment”, conclou.

Directe