La Generalitat tornarà a contractar aquest estiu a 1.000 informadors de platja

Per a oferir informació turística i donar indicacions sobre la normativa front la covid-19

La Generalitat tornarà a contractar aquest estiu a 1.000 informadors de platja

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, amb el programa ‘Estiu Segur’ es contempla tornar a contractar 1.000 informadors que vetlaran pel compliment de la normativa sanitària en prevenció de la COVID-19, tant a les platges de la Comunitat Valenciana com en els llocs de major concurrència.

Així ho ha manifestat el president després de mantindre una reunió sobre el dispositiu de seguretat i salut pública per als pròxims mesos d’estiu. L’objectiu de la campanya consisteix a “generar un espai de màxima seguretat a les platges de la Comunitat Valenciana”, la qual cosa contribuirà a reforçar la imatge de la Comunitat Valenciana com a lloc i destinació vacacional segura, i a reactivar el turisme en una temporada estival que donarà principi amb una bona situació epidemiològica. Així mateix, Puig ha assegurat que el programa impulsarà la creació d’ocupació entre els joves, un dels col·lectius més vulnerables en l’àmbit laboral.

El president també ha incidit en la importància de l’actuació dels joves auxiliars perquè “no només donaran indicacions per al compliment de la normativa sanitària a les platges més concorregudes sinó que a més oferiran informació turística i ajudaran en la prevenció d’ofegaments”, ha explicat.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

Com a principal novetat, enguany seran els ajuntaments els que contracten directament els informadors i la seua selecció serà realitzada per Labora. Per a això la Generalitat atorgarà una subvenció directa de 4,5 milions d’euros per als 71 municipis que tenen platja litoral o continental, dels quals 32 es troben a la província de València, 19 a Castelló i 20 en la d’Alacant.

Respecte de la distribució del nombre d’auxiliars per municipi serà establida mitjançant criteris objectius, com els quilòmetres de platja, el nombre de places hoteleres o els serveis amb els quals compten les platges, entre altres, amb un número mínim de 2 auxiliars per municipi.

Què faran els
informadors?

Les persones auxiliars hauran de ser majors de 18 anys i menors de 30 i trobar-se en situació de desocupació, i els seus contractes es formalitzaran per un període de 3 mesos, entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

Amb caràcter general l’equip d’auxiliars realitzarà labors d’informació sobre normativa COVID-19, especialment sobre el control d’accés i aforament de les platges, vetlant pel compliment de les mesures contingudes en la normativa de Sanitat, així com de les disposicions recollides en els plans de Seguretat i Salvament, i plans de contingència.

Dins de les seues funcions es troba també la d’informar i orientar a les persones usuàries que accedisquen a la platja dels avisos i comunicats que es puguen dictar en matèria d’emergències i protecció civil des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat (AVSRE), així com proposar a través de l’1.1.2 Comunitat Valenciana, en el cas que es produïra una emergència que no puga ser coberta amb els recursos presents, l’activació i mobilització de recursos extraordinaris.

També posaran en coneixement del Cos de Policia Local del municipi les incidències o actuacions realitzades durant la jornada laboral; executaran tasques auxiliars d’ajuda o col·laboracions amb la direcció del Cos de Policia Local o, en el seu cas, dels serveis de Turisme dels ajuntaments, col·laborant en tot moment i al seu requeriment, amb els serveis de socors, vigilància i seguretat presents en l’espai, tot això sempre amb respecte a les seues capacitats i formació. En cap cas faran labors de seguretat, socorrisme, neteja o similars.

Per a poder dur a terme aquestes funcions, les persones contractades rebran un curs que s’impartirà a través del IVASPE i en el qual participaran Emergències, Sanitat i Turisme, que serà obligatori i oferirà les eines necessàries per a donar la millor atenció i informació als usuaris de les platges.

Cal destacar que el programa compta amb la implicació de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, dependent de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, que s’ocuparà de coordinar als 1.000 joves; de Labora, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible i Sectors Productius, que s’ocuparà de coordinar la contractació; de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, encarregada d’elaborar la normativa sanitària i el protocol sanitari contra la COVID-19 en platges i, finalment, de Turisme que col·labora amb la formació de les persones contractades.

Directe