Diputació impulsa ‘Els teus castells’ per a conèixer la història dels de Xivert i Polpís

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, subratlla que “és segur visitar els espais històrics de la província”

Diputació impulsa ‘Els teus castells’ per a conèixer la història dels de Xivert i Polpís

La Diputació de Castelló ha posat en marxa per primera vegada el projecte ‘Els teus castells’ per a dinamitzar els castells de Xivert i Polpís amb activitats didàctiques i familiars de recreació històrica i arqueologia experimental. El públic viatjarà al segle XIII de la mà dels actors i guies vestits d’època que mostraran la història de la zona en tres passes de demà, el 5 de juny al Castell de Polpís, situat en la localitat de Santa Magdalena de Polpís, i el 3 de juliol al Castell de Xivert, situat a Alcalà de Xivert. L’objectiu d’aquestes activitats és donar a conéixer al públic les peculiaritats culturals, polítiques i històriques dels espais d’una manera amena i divertida.

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que “és segur visitar els espais històrics de la província perquè tots compleixen de manera rigorosa amb les mesures sanitàries” i ha afegit que “divulgar la història a través de la recreació afavoreix al fet que el públic de totes les edats s’interesse per aprendre”.

Passaport al
segle XIII

Per a les activitats del Castell de Polpís del 5 de juny es realitzarà una ruta senderista per a commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient de 60 minuts de pujada i 30 minuts de baixada. Una vegada al castell, cada passada durarà 90 minuts i el públic podrà optar per tres franges horàries per a assistir: de 9:00h a 12:00 h, de 12:15 h a 15:15 h i de 16:30 h a 19:30 h. En les activitats del Castell de Xivert del 3 de juliol no hi haurà una ruta a peu, però també es podrà triar entre tres horaris: a les 10:00 h, a les 12:00 h i a les 17:00 h.

Els visitants podran participar en tallers on coneixeran l’estructura i els canvis dels castells, l’economia en el territori templer, l’Ordre del Temple i la guerra, l’art i la cultura del segle XIII, la ciència i la medicina en l’edat mitjana, els jocs medievals i la indumentària de l’època.

Directe