Compromís paralitza a les Corts la MAT Morella-Almassora

Amb una proposició no de llei a les Corts recolzada per la resta de partits del Botànic

Una imatge de la construcció de la subestació de Fraiximeno

El grup parlamentari Compromís ha aconseguit el suport a les Corts Valencianes de la resta de partits que confirmen el Botànic per a tirar endavant una Proposició No de Llei en la qual es reclama la paralització del projecte de la línia de Molt Alta Tensió entre Morella i Almassora.

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, ha recordat que “Compromís ja va aconseguir un acord en les Corts en contra d’aquest projecte, però donats els titubejos del PSOE i la recent aprovació de la Declaració Ambiental del Projecte per part del Govern central compartit entre PSOE i Podemos, hem tornat a portar a les Corts la proposta de 2016 per a deixar clara la posició del Botànic respecte a aquesta infraestructura amb l’objectiu que es prevalguen les necessitats de la ciutadania i la protecció del territori enfront dels interessos de les grans elèctriques i les seues autopistes energètiques”.

Àlvaro ha recordat que la proposta, a més d’insistir en la paralització, reclama, en cas que legalment no es pogués paralitzar el projecte, la utilització de corredors d’infraestructures per a la ubicació de la MAT i així disminuir l’afecció sobre veïns i territori, així com el soterrament de la línia elèctrica en els punts de major afecció”.

La portaveu adjunta de Compromís ha subratllat que “a més d’oposar-nos a la MAT i exigir la minimització d’efectes entre Morella i Almassora, amb aquesta proposta Compromís pretén fixar també una postura respecte a futures amenaces de línies de Molt Alta Tensió en el nostre territori, com les que s’han projectat per les comarques dels Ports i el Maestrat per a traslladar l’energia dels eòlics d’Aragó fins a la costa”.

En aquest sentit, ha afegit que “des de Compromís considerem aquest nou projecte una amenaça i reclamem un nou model energètic en el qual a més es tingui en consideració i es respecte els municipis de l’interior”.

D’altra banda, a més de la satisfacció per aconseguir el suport de Podemos i el PSOE –especialment del PSOE, que fa poc va vetar la votació d’aquesta proposta en la Diputació de Castelló-, Àlvaro s’ha felicitat per aconseguir un tímid canvi de postura del PP, que fins fa poc secundava sense dubtes la línia MAT entre Morella i Almassora però després del debat d’avui ha optat per l’abstenció”.

Directe