El toc de queda serà d’1 a 6 i l’hostaleria també allarga una hora

Le mesures han estat avales pel Tribunal Superior de Justícia

La reunió interdepartamental, aquest dissabte a València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, després d’haver rebut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la Generalitat ha aprovat les noves mesures de control enfront de la COVID-19, entre les quals destaquen la de reduir la limitació de la mobilitat nocturna entre les 1.00 hores i les 6.00 hores i la de retardar el tancament de l’activitat hostalera a fins a les 00.30 hores. Aquestes mesures entraran en vigor a les 00 hores del dilluns, 24 de maig, i seran aplicable fins al dilluns, 7 de juny, inclòs.

“La decisió de reduir la mobilitat ha sigut un instrument decisiu per a salvar vides i contindre la pandèmia, però el 7 de juny, si la situació continua com ara, els valencians deixarem arrere el toc de queda”, ha assenyalat Ximo Puig.

Després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, celebrada aquest dissabte, el president de la Generalitat ha traslladat que s’amplia l’aforament al 75% de les activitats relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones (esportives, culturals o socials). En el cas d’espais tancats, el màxim serà de 3.000 persones i en espais oberts, de fins a 4.000 (en tots dos cas,s en sectors diferenciats de 1.000 persones).

Ximo Puig ha indicat que aquestes mesures responen a la intensificació de la fase d’obertura progressiva que la Comunitat Valenciana va iniciar fa dues setmanes. “Hem anat obrint, i la nostra situació ha continuat millorant”, ha indicat. En aquests 15 dies la incidència ha baixat de 40 casos a 29,8 (per 100.000 habitants en 14 dies) i les hospitalitzacions s’han reduït en un 54%.

Aval del Tribunal
Superior de Justícia

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha acordat avalar les mesures restrictives de la Generalitat a diferència del que han fet altres tribunals superiors d’altres territoris que no han avalat els tocs de queda.

El president de la Generalitat ha subratllat a més que, mentre avança l’obertura progressiva, “la vacunació és el gran actiu per a la superació de la pandèmia i és on centrarem tots els esforços”. I ha destacat que acabarem aquesta setmana amb quasi dos milions i mig de dosis administrades i quasi el 40% de valencians i valencianes amb, almenys, una dosi. La previsió per a la setmana que ve és administrar 250.000 dosi.

En aquests moments, ha destacat, que ja s’està vacunant a les persones majors de 50 anys, un grup d’edat que acabarà el 15 juny. A partir d’aqueixa data es començarà a immunitzar a les persones d’entre 40 i 50 anys, mentre que al juliol serà el torn de les majors de 30 anys.

A més del president de la Generalitat, en la reunió de la taula interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Directe