El Mucbe s’apropa a les temporeres marroquines amb ‘Sobrevivir a los campos de fresas’

21 fotografies amb la situació d’explotació laboral, violència sexista i racisme que pateixen

El Mucbe s’apropa a les temporeres marroquines amb ‘Sobrevivir a los campos de fresas’

Ja es pot veure al Mucbe l’exposició «Sobrevivir a los campos de fresas», formada per 21 fotografies que volen mostrar la situació d’explotació laboral, violència sexista i racisme que pateixen les més de 14.000 temporeres marroquines que viatgen cada any a Huelva per a treballar durant uns mesos als camps de freses a canvi d’un sou digne per a poder mantenir les seues famílies.

Les treballadores migren amb visat però, tot i estar emparades legalment, algunes pateixen abusos i maltractaments una vegada arriben a les finques agrícoles. Les jornaleres que s’han atrevit a alçar la veu denuncien casos d’explotació laboral, assetjament i agressions sexuals.

L’autor de les fotografies es l’argentí Pablo Tosco, que amb una foto sobre la fam al Iemen acaba de guanyar el primer premi en la categoria de Temes contemporanis del concurs 2021 del World Press Photo. Per la seua part, els textos de la mostra estan escrits pel periodista benicarlando David Meseguer, Maria Altimira i Quique Badia.

L’exposició es pot visitar fins al 20 de juny.

Directe