La vacunació de les persones de 30 anys s’iniciarà a juliol

Així ho ha anunciat el president Ximo Puig en la seua compareixença a les Corts

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat en Les Corts que la vacunació de les persones majors de 30 anys s’iniciarà el mes de juliol i que el procés d’immunització de la ciutadania de la Comunitat Valenciana es mantindrà sense cap interrupció durant el període estival.

Així ho ha indicat durant la seua intervenció en la sessió de control, on també ha avançat que dilluns que ve es reunirà a Madrid amb l’ambaixador del Regne Unit per a traslladar-li la disposició a aconseguir un acord que permeta l’arribada de turistes britànics a la Comunitat.

“Tenim una incidència de 29,3 casos per 100.000 habitants i portem dos mesos amb la menor afectació a Espanya i en risc baix”, ha indicat el president, per a qui resulta fonamental que el Regne Unit valore a la Comunitat com a regió, enfront de la decisió del Govern britànic de considerar a Espanya com un territori únic amb una incidència mitjana de la pandèmia que és molt superior a la valenciana.

El president ha assenyalat que la vacunació en la Comunitat Valenciana ha aconseguit la “velocitat de creuer”, de manera que, després d’haver-se vacunat a totes les persones majors de 80 anys, la setmana passada es va acabar d’immunitzar a les persones d’entre 70 i 79 anys, de les quals el 65% ja té la pauta completa.

A més, la setmana que ve s’acabarà de subministrar almenys la primera dosi a totes les persones majors de 60 anys, i aquesta setmana s’ha iniciat la vacunació de les majors de 50, que finalitzarà el 15 de juny. Tal com ha detallat, l’endemà passat, el 17, començarà el procés amb les persones d’entre 40 i 50 anys i, a partir de juliol, s’iniciarà la vacunació per als majors de 30 anys.

El president s’ha referit a la importància d’impulsar el certificat digital verd, una iniciativa de la Unió Europea que acreditarà que qualsevol persona que ha sigut vacunada, s’ha fet una prova o haja passat la malaltia puga circular per tots els països d’Europa sense restriccions, com les quarantenes o noves proves.

El president assistirà precisament aquest divendres en Fitur a un acte precisament de presentació d’aquest certificat i traslladarà la capacitat de la Comunitat Valenciana de començar a emetre aquests documents amb la finalitat que els valencians i valencianes puguen viatjar sense traves.

Com ha assenyalat el president, “l’ofensiva contra la pandèmia, al costat del compliment de les mesures de protecció per part dels valencians i les valenciana, ha permés situar a la Comunitat Valenciana com el territori espanyol i europeu amb menys la incidència més baixa de la malaltia”.

Puig ha insistit que la vacunació és el gran actiu per a la recuperació econòmica. “La manera de reactivar l’economia és superar la pandèmia”, perquè “salvar vides és salvar l’economia” i “dissociar” tots dos elements resultaria “una autèntica insensatesa”.

“Lideratge de
la recuperació econòmica”

El president ha manifestat en aquest punt que la Comunitat Valenciana està en condicions de liderar la recuperació econòmica a Espanya, una cosa per a la qual el Govern valencià està actuant en dos eixos bàsics, com són les ajudes directes i la gestió dels fons europeus.

Respecte a les ajudes directes, “des del primer moment, les nostres empreses, autònoms i treballadors han tingut el suport de la Generalitat amb el major paquet d’ajudes a Espanya: en 2020, amb 223 milions d’ajudes directes; en 2021, amb el Pla Resistir, dotat amb més de 400 milions d’euros, dels quals ja s’ha pagat més de la meitat i, abans que acabe el mes de juny, s’haurà abonat completament, i ara, amb el Pla Resistir Plus, amb 647 milions d’euros”, ha exposat el president.

El president també ha remarcat que el Govern ha destinat directament a la Comunitat Valenciana per a reforçar l’escut social i ajudar a les empreses 4.100 milions entre 2020 i 2021 dirigits a ERTO, treballadors i treballadores per compte propi i Ingrés Mínim Vital, així com 12.200 milions de l’ICO, entre avals i préstecs a les empreses valencianes. “Això no són ni futuribles ni hipòtesis, sinó realitats que ajudaran a la societat valenciana i a la societat espanyola a véncer la pandèmia i encarar la recuperació”, ha agregat.

D’altra banda, Puig també s’ha referit al desé aniversari del 15-M, i ha reivindicat que la gestió del Consell, amb els seus objectius de reparació reconstrucció econòmica i social i renaixement, ha aconseguit donar resposta a les demandes realitzades per aquest moviment amb les millores introduïdes en els àmbits sanitari, educatiu i de protecció social.

Referent a això, també ha indicat que “un dels objectius del Consell del Botànic va ser retornar als valencians i les valencianes els diners furtats per les trames corruptes”, i que, amb aquesta finalitat, es va posar en marxa una Unitat de Recuperació d’Actius. “Fins ara, hem recuperat 7 milions d’euros però, després de l’última sentència de l’Audiència Nacional sobre el cas de les pantalles de la visita del Papa, arribarem a 10 milions d’euros de diners públics”, ha detallat.

Directe