Garcia Edo escriu un llibre del “Nou d’Establiments de Morella”

La publicació recopila les ordenances pel bon govern de 1519 a 1581

El professor i historiador, Vicent Garcia Edo, continua treballant en el passat de Morella i l’actual comarca dels Ports amb els seus textos. L’escriptor recentment ha publicat el seu últim llibre ·Nou d’Establiments de la Vila i Aldees de Morella entre 1519 i 1581″.

Entre els segles XIII i XVII el terme de Morella estava organitzat jurídica i administrativament en forma de «Comunitat de Vila i Aldees», un cas únic en l’antic regne de València. Així comença la sinopsi del nou llibre sobre Morella i comarca del professor d’Història del Dret a la Universitat Jaume I Vicent Garcia Edo. Una publicació on es tracten les ordenances o «establiments» establertes des del segle XIII per al bon govern de Morella. La versió més antiga coneguda actualment és la recopilació de 1361, o «Llibre Vell» que es va actualitzar en 1519, de la qual tan sols queda un manuscrit copiat, conservat en l’arxiu municipal de Castellfort. Aquesta edició incorpora la transcripció completa del «Llibre Nou».

Vicent Garcia Edo, professor i historiador continua treballant per traure a la llum el passat de Morella i l’actual comarca dels Ports traduint i publicant els textos antics que hi troba tant en llibres com aquest com en la seua pàgina de Facebook divulgativa, Històries de Morella.

Directe