La Guàrdia Civil deté a dues falses vidents a Alcalà de Xivert

Mare i filla, veïnes de Benicarló, extorquien a les víctimes a través de línies 806 de Tarot

La Guàrdia Civil ha detingut a dues dones, mare i filla i veïnes de Benicarló, que es feien passar per tarotistes per a aconseguir grans quantitats de diners, com a suposades autores dels delictes d’extorsió i falsificació de document públic a Alcalà de Xivert.

El modus operandi emprat per les ara detingudes consistia a guanyar-se la confiança de les seues víctimes oferint serveis de vidents i tarotistes a través de línies telefòniques 806, perquè les ajudaren en la seua vida personal a través de la cartomància de la lectura de la baralla tipus tarot. Durant les trobades telefòniques les presumptes autores els venien efectes i objectes per a realitzar suposats conjurs, presentant-los factures falses amb un elevat cost que les afectades es negaven a abonar.

Veient que les víctimes no efectuaven els ingressos, eren amenaçades amb represàlies legals, optant per la falsificació de documents judicials que eren remesos per correu postal als seus domicilis extorquint-les i obligant-les a pagar una quantia per a evitar embargaments de les seues propietats. Una vegada realitzat l’ingrés, que era de grans quantitats, les ara detingudes es desplaçaven a una entitat bancària a fi de retirar els diners.

Han arribat a demanar
78.000 euros

La Guàrdia Civil va tindre coneixement de la identitat d’una víctima veïna de Barcelona, a la qual li van exigir un pagament total de 78.000 euros en concepte d’objectes comprats relacionats amb el món del tarot i amb la finalitat de donar solució als problemes que pogueren tindre, després d’efectuar diversos pagaments que ascendien a 52.000 euros es va negar a abonar més diners, després d’això es van iniciar les amenaces. Posteriorment, li van remetre falsos documents judicials en el qual se li advertia de pagaments de multes i embargaments per un valor de 30.000 euros.

Els guàrdies civils van realitzar nombroses investigacions en les quals van poder esbrinar que les falses vidents recorrien les entitats bancàries de la zona del Baix Maestrat per a retirar els diners en efectiu producte dels il·lícits, per la qual cosa es van establir dispositius de vigilància i seguiment per la zona que van donar com a resultat la identificació de dues dones de 76 i 54 anys d’edat, que eixien d’un banc portant amagats a l’interior d’una bossa de plàstic 30.000 euros en efectiu obtinguts del fet delictiu, podent ser recuperats i llocs a disposició judicial.

En el desenvolupament de les perquisicions la Guàrdia Civil va comprovar que la mare tenia en vigor tres requisitòries de cerca, detenció i ingrés a la presó per part dels Jutjats de Pamplona, València i Barcelona i una requisitòria de cerca, detenció i personació d’un Jutjat de Sòria, tots ells per delictes d’extorsió.

Posteriorment la Guàrdia Civil va efectuar dos registres domiciliaris degudament autoritzats en la localitat de Benicarló, recuperant diversa documentació que acreditava la implicació de totes dues dones en els delictes d’extorsió i falsedat documental.

Les detingudes juntament amb les diligències obtingudes van ser posades a la disposició del Jutjat de Vinaròs qui va decretar l’ingrés a la presó de la mare.

L’actuació ha sigut realitzada per efectius del Lloc de la Guàrdia Civil d’Alcalà de Xivert.

Directe