L’obertura de les restriccions ha de ser “sense més pressa de la necessària”

Aquest cap de setmana encara "no hi haurà obertura total" a la Comunitat Valenciana

L’obertura de les restriccions ha de ser “sense més pressa de la necessària”
Ximo Puig ha visitat el Museu de Belles Arts de València

La Comunitat Valenciana es troba en un procés de “obertura progressiva” però que “ha de tindre els seus temps, sense més pressa de la necessària”. Així ho ha declarat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig alhora que ha posat com a exemple el toc de queda, “que ha servit per a contindre la pandèmia i ha sigut fonamental, sobretot pel que llança a l’atmosfera col·lectiva, que és que no hem superat la pandèmia i aqueixa és una realitat”.

“A partir d’aquest cap de setmana no hi haurà una obertura total”, avançant-se als acords de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19. “Estem en el camí correcte i hem d’afermar-lo”, ha insistit Puig. “Ho hem fet molt bé, la societat valenciana ho ha fet molt bé i no tenim una pressa excessiva. Cal arribar a l’estiu en les millors condicions possibles perquè això sí serà un punt d’inflexió fonamental”.

Puig també ha avançat que les mesures que s’adopten a final de setmana seran continuistes, encara que “pot ser que se’n canvie alguna”. Segons el que es coneix a hores d’ara, la Conselleria de Sanitat no té previst permetre, a curt termini, que l’oci nocturn puga obrir de nit i de matinada, hi haja o no toc de queda a partir del dilluns. Estan convençuts que, amb les corresponents mesures, els locals d’oci poden ser espais segurs des del punt de vista sanitari. El que preocupa a Sanitat són les reunions de persones que es puguen produir abans de l’obertura dels establiments o després del seu tancament.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

Ús de la mascareta
en espais oberts

El president Puig, al respecte de les declaracions de Fernando Simón al respecte de l’ús de la mascareta ha recordat que ell és “partidari des de fa temps que no siga necessari l’ús en alguns espais oberts, naturals o les platges”, “però aquestes decisions s’han de prendre quan corresponga. Ara perra és absolutament obligatòria la mascareta, la distància i ventilar. Si continuem així aquest estiu serà molt millor que el passat i amb la perspectiva de la reactivació”.

Directe