L’alcalde de Vinaròs es reuneix amb la directora territorial de Presidència de Castelló

Per a abordar els principals projectes que la Generalitat Valenciana té en marxa en la localitat

L’alcalde Alsina ha traslladat a Redondo la necessitat d’actuar en matèria d’infraestructures viàries en dos punts: mitjançant l’agilitació de la construcció d’una rotonda en la N-340 per a facilitar l’accés a la zona comercial existent i a l’Hospital Comarcal, ja que es tracta d’un vial amb molt de trànsit i que registra bastants accidents; i la construcció del nou enllaç entre la N-232 i l’AP-7, una actuació que la Conselleria d’Obres Públiques va incloure entre les deu actuacions a realitzar després de la liberalització de l’autopista. Sobre aquesta actuació, la directora territorial ha explicat que aquesta és una obra prioritària per al Consell per la necessitat de connectar l’autopista amb la principal via que uneix el nord de la Comunitat Valenciana amb Aragó, Navarra i el País Basc, “i per això, encara que la competència és del Govern Central, estem realitzant un seguiment d’aquestes actuacions”.

Un altre dels temes plantejat per l’alcalde en la reunió ha sigut el desenvolupament de diferents zones industrials de la localitat com el polígon “Soterranyes”, que va quedar paralitzat per problemes d’afectació mediambiental i al patrimoni. La Direcció General d’Urbanisme està treballant en la tramitació del polígon, perquè és un projecte bàsic per al desenvolupament econòmic del municipi, que necessita sòl industrial per a atraure noves empreses, per la qual cosa és prioritari la seua agilitació.

Quant al tema sanitari, els dos representants han abordat la construcció del nou centre de Salut Vinaròs II, una legítima reivindicació dels veïns a la qual es donarà resposta mitjançant una inversió de 5 milions d’euros. L’Ajuntament ja va cedir els terrenys a la Generalitat, i ara mateix està tramitant-se la licitació de les obres.

Finalment, Alsina ha traslladat a la directora territorial la urgència de reprendre les freqüències dels trens de Rodalia que connecten la capital de la Plana amb el nord de la província, ja que es van veure reduïdes amb motiu de la pandèmia. L’alcalde ha explicat que “Renfe continua oferint un màxim de fins a set trens per sentit, depenent del dia de la setmana, enfront de les dotze que existien abans de la crisi de la Covid-19, per la qual cosa existeix bastant malestar entre els usuaris”. En aquest sentit, Redondo ha indicat que la Generalitat està reclamant l’ampliació dels serveis i ha recordat que el Consell sempre ha defensat davant Madrid una gestió autonòmica del servei de rodalia mitjançant el traspàs de les competències per a garantir una gestió més eficaç.

Directe