“La civada, com l’espelta, per Sant Isidre es desperta”

S’espera un maig sec amb una forta calorada aquest cap de setmana que farà superar els 30º

La Llàcua, aquest dissabte / Foto: Victor Tena

Tanquem una segona setmana de maig un tan canviant, ja que si dissabte i diumenge hi havia temperatures elevadíssimes que arribaven quasi als 30 graus a la vall del Bergantes dimarts portava de nou el fred amb el cerç gelat que tornava a deixar els Ports amb fresca. Tot i això, les temperatures no han baixat excessivament de la mitjana històrica d’un mes que es situa en uns 14 graus de mitjana i 70 litres de precipitació mensual.

Aquest segon factor sembla que serà també el preocupant en este mes que de moment també segueix sent sec. Començava enguany amb un febrer nul en precipitació, març fluix i en abril millorava la situació encara per davall de la mitjana. Durant aquests dies de maig no millora i es queda en 9,4 mm a Morella, però arriba als 28,2 mm a Vallibona, 14,4 mm a Coratxà, 14 mm a Vilafranca, 10,8 mm a Portell i 10,4 mm a Cinctorres. Per baix es queden Sorita amb 5 mm, Forcall amb 3 mm i Olocau amb 2,8 mm.

I si aquest dijous de vesprada no ha canviat molt aquestes xifres sembla que la resta de setmana, i veurem si de mes, tampoc ho farà. S’espera un maig sec amb una forta calorada aquest cap de setmana que farà superar els 30 graus tot i que tornarà a baixar de cara al dilluns per quedar-se prop dels 20 de màxima i per davall de 10 °C de mínima. Els dies seran entre sol i algun núvol i vent de moderat a fort.

Directe