El president Puig i la vicepresidenta Oltra visiten la Residència de Vinaròs

Disposa de 5.400 m2 amb capacitat per a 145 places, de les quals 85 seran públiques

El president Puig i la vicepresidenta Oltra visiten la Residència de Vinaròs

Aquest dimarts el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, amb la vicepresidenta, Mònica Oltra i l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, ha visitat les instal·lacions de la nova Residència Vinaròs. A l’acte també assistit tota la corporació municipal, així com els alcaldes de les anteriors legislatures, que amb el seu treball també han fet possible la construcció del nou espai assistencial.

La Residència Vinaròs, ubicada a sobre del Centre de Dia, ha suposat una inversió de 5,3 milions d’euros, executada a través de l’empresa concessionària del Centre de Dia, L’Onada. Les instal·lacions disposen de 145 places, de les quals 85 seran públiques, distribuïdes entre 54 habitacions dobles i 37 simples. D’altra banda, també disposa de zones compartides, terrasses, gimnàs i molts més serveis per tal de garantir una estada de qualitat als usuaris.

L’alcalde Alsina ha destacat que “la Residència Vinaròs ha sigut possible gràcies a la feina conjunta de les diferents administracions i governs municipals, amb el seu origen durant la legislatura de Jordi Romeu, que va iniciar els primers passos gràcies al Pla E de l’expresident Zapatero i que van donar continuïtat les posteriors corporacions locals”. D’altra banda, afegia que el nou espai suposarà un avanç molt important en qualitat assistencial per a les persones majors de Vinaròs i la comarca, a més també de generar 75 llocs de treball.

El president Puig ha detallat que “la nova Residència Vinaròs és un símbol del nou model d’espais assistencials que posarà en marxa la Generalitat, a través del Pla Convivint”. Segons afegia és de justícia social oferir a les persones majors un tracte de qualitat i digne, un objectiu que des de l’entrada al govern al 2015 és una prioritat. Així mateix, agraïa la el treball de l’Ajuntament de Vinaròs per fer possible la construcció de la residència i per crear polítiques socials en la mateixa línia que la Generalitat.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

Per la seua banda, la vicepresidenta Oltra ha assenyalat que “aquesta serà la primera residència adaptada a la normativa Covid i a més també respon al nou model assistencial que vol implantar la Conselleria de Polítiques Socials”. En aquest sentit, comentava que s’estructurarà en unitats de convivència per tal de crear un entorn més familiar i agradable per als usuaris, al mateix temps que també suposa una bona forma de controlar possibles brots de coronavirus, en cas de produir-se.

Jornades de
portes obertes

L’Onada ha organitzat visites guiades per mostrar les instal·lacions per als dies 12, 13, 14 i 15 de maig amb grups reduïts de 15 persones i amb el compliment estricte de totes les normes sanitàries. Els veïns interessats en assistir cal que realitzen una inscripció prèvia a través de la pàgina www.lonada.com/centres/vinaros o al telèfon 964 867 922.

Directe