A partir de l’1 de setembre es podran fer festes tradicionals

Seria el cas de les Falles, motiu principal de la reunió de Sanitat d'aquesta setmana

L'entrà de bous de Càlig de 2019

Tant les activitats falleres com qualsevol festa tradicional o popular podran celebrar a la Comunitat Valenciana a partir de l’1 de setembre. Aquesta és la principal conclusió que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comunicat a representants de les Falles durant la reunió celebrada aquest dilluns a la seu de la Conselleria. L’1 de setembre, ha explicat Barceló, “és el punt de partida per a qualsevol tipus de celebració popular o tradicional, tot i que la data exacta l’ha de decidir cada col·lectiu”.

En el cas de les Falles, motiu principal de la reunió d’aquest dilluns, la Conselleria s’ha mostrat a favor d’estudiar fins i tot la possibilitat d’actes com és el cas de l’ofrena de flors a la Verge dels Desemparats, un esdeveniment que, per representants d’aquesta festa, es considera “gairebé imprescindible”.

Des de la Conselleria s’ha mantingut setembre com a data més pròxima “perquè garanteix un marge de temps important i més possibilitats de controlar la pandèmia amb l’augment de la vacunació en els pròxims dos mesos”. Els propers mesos, ha assegurat Ana Barceló, “serviran per augmentar la vacunació i arribar molt més protegits”.

Pel que fa a l’tipus d’actes que s’autoritzaran sempre que es complisquen les mesures que en aquest moment estiguen vigents, l’acotació bàsica que ha marcat Ana Barceló ha estat “evitar les aglomeracions de tot tipus, tant de personal de dins de la festa, com de la gent que acudeix als actes”.

Directe